четвер, 14 листопада 2013 13:08

Увага, Погба! - як не програти Франції

Увага, Погба! - як не програти Франції
Погба може зіграти як в центрі, так і на будь-якому фланзі ФОТО: worldcup2014.football.ua

Футбольній збірній України залишається провести два матчі у нинішньому році. Вони - найважливіші у 2013-му. Михайло Фоменко та його підопічні - молодці, що здобули право розглядати ці поєдинки під таким кутом зору.

Завтра перша стикова гра проти Франції. Фаворит — суперник. Відверто — шансів у збірної України на прохід до фінальної частини Кубку світу немає: а) суперник обійшовся без травм; б) елемент несподіванки міг діяти, якби команди зіграли один матч на нейтральному полі, а їх належить провести два; в) кадрово французи не поступляться нам на жодній позиції — стартовий склад, лава запасних, тренер.

Тому завдання на завтрішній матч - зробити так, аби збереглася інтрига на повторний поєдинок у Парижі, 19-го. Оптимально — перемогти, непогано — не пропустити, прийнятно — не програти.

Що для цього треба зробити?

1. Не дати Полю Погба бити здалеку

Це було зрозуміло ще до недільної гри "Ювентуса" проти "Наполі": 20-річний француз, який має потенціал вищий, ніж Патрік Вієйра, може прикластися до м'яча з будь-якої відстані. Воротар суперника оком не змигне, а змушений буде витягати м'яч з сітки.

Проблема Погба для Фоменка ще й в тому, що Поль - дуже сильна тактична фігура. Достеменно відомо тільки те, що він — півзахисник. З Рібері все ясно — вирушить на лівий фланг атаки. А Погба може зіграти як в центрі, так і на будь-якому фланзі. Враховуючи класну форму Кабая і посередню Вальбуена, Дешам може зіграти з трикутником Матуїді-Кабай-Погба, де футболіст "Ювентуса" гратиме вище. Самір Насрі тоді вирушить на правий фланг.

2. Відтерти Рібері до бровки

Зрозуміло, що Франк намагатиметься діяти звично: отримав, прискорився, змістився зліва в центр, пробив чи віддав. Дуже важливо буде "загнати" його в зону кута поля, де він не такий небезпечний. Проблема в тому, що Рібері ще й боєць. Він не такий тонкий футболіст як той же Насрі, але у гравця "Манчестер Сіті" може бути поганий початок матчу і він опустить руки, а "баварець" — ні, бо боєць. І бійця Федецького може не вистачити.

3. Мінімізувати фоли

Будь-який "стандарт" — дуже небезпечний бодай тому, що Франція має Лорана Кошельни, умільця у грі головою.

Це найбільш очевидні речі. З іншими, переконані, розбереться Михайло Фоменко — він це знає краще за нас.

Нам тепер варто розібратися з питаннями суддівства. Його можна розглядати у двох ракурсах.

Перший: 10 футболістів України сидять на "картках". Очевидно, що без дискваліфікацій на паризький поєдинок не обійтися. Наскільки суттєвими стануть можливі втрати?

Незамінні — Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Едмар;

Критично — Ярослав Ракицький, Олег Гусєв, Артем Федецький, Марко Девич, Анатолій Тимощук;

Неприємно, але не більше — Євген Селезньов, Микола Морозюк.

Другий: тут ви зможете прочитати як останнім часом судді "тягли" збірну Франції. Переконані — ніякого "вбивста" на кшталт руки Анрі не буде. Та Франція Доменека цього потребувала, нинішня — ні. Але всі мають бути готові, що суперечливі моменти тлумачитимуться на користь гранда, якого Кубок світу потребує більше.

І останнє. Збірна Михайла Фоменка, на жаль, не грали два "горлові" матчі упродовж чотирьох днів. Більше того: після добре проведеного матчу у Варшаві відчули проблеми з Молдовою, поєдинок в Подгориці був "ординарним", а потім "двійники" розбивалися несерйозним Сан-Марино.

Чи зможе Фоменко правильно вибудувати двоматчеву стратегію, розподілити сили, здивувати тактично? Віримо.

Матч Україна — Франція відбудеться 15 листопада. Стартовий свисток на Олімпійському стадіоні Києва — о 21.45. Пряма телетрансляція на "Інтері". Онлайн читайте на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Увага, Погба! - як не програти Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути