Ексклюзиви
неділя, 01 липня 2012 13:48

"Утнемо велику іспанську вечірку" - вболівальники з Мадрида

30-річний Роберто Карбальйо зі своїми друзями Альваро та Джорді приїхали до Києва на тиждень з Мадрида.

Як оцінюєте шанси Іспанії?

Фізично німці набагато краще готові, ніж італійці. Ми страшенно не хотіли грати з Німеччиною у фіналі. Але зараз ще не можемо відійти від фантастичної гри Італії. Тож не знаю, чи це краще. Щоб перемогти, треба перебігати італійців, - а я підозрюю, що це буде неймовірно складно. Хоча за персоналіями команда в нас сильніша. Більш імовірно, що ми виграємо.

Але ж Іспанія вже стільки виграла! Вам самим не набридло?

Набридло, так? - сміється. - Та є трохи... Ну, що зробиш, як ми сильніші. Нам не набридло, це вже точно. Іспанія заслуговує на те, щоб виграти третій титул поспіль (збірна Іспанії виграла Євро-2008 та чемпіонат світу 2010 року — Ред.). Люди чекають від Іспанії, що вона виграватиме весь час, і команда виправдовує надії.

Чого боїтеся найбільше?

Ой, усього боїмося. І Балотеллі, і Пірло, і того, що Італія впіймає кураж. Ми дуже поважаємо цю збірну. Сказати правду, вони цілком заслуговують виграти. Тобто, вони більше зробили, більше зусиль доклали, щоб досягти такого результату. Іспанія грала здебільшого на класі. Італійці не мають зірок першої величини, але їхній командний дух просто вражає.

Що робите в Києві?

Вже трохи походили по центру. Але вчора ще були дуже втомлені після перельоту з Мадрида. Все найкраще залишили на сьогодні. Зараз поїдемо до Пирогова. Нам розповідали, що варто подивитися тамтешній музей. Казали, українська народна культура, а надто житло, досить подібні до іспанських. Тож сьогодні (у п'ятницю 29 числа — Ред.) в нас культурна програма. Надвечір пройдемося церквами й соборами, а пізніше — у фан-зону, звісно.

Якщо Іспанія переможе, залишитесь у Києві?

Ще три дні після фіналу, бо ми так узяли відпустку. Хочемо сповна її використати.

Як святкуватимете?

Якщо Іспанія виграє, спочатку на стадіоні. Дочекаємось, поки їм вручать кубок Європи, поспіваємо пісень. Потім підемо у фан-зону і влаштуємо справжню іспанську ніч святкування. Радше за все, просто з пивом. А вже наступного дня, десь після обіду втнемо велику іспанську вечірку в центрі міста. Накупимо іспанських продуктів: вина, чорісо, хамон, паельї наваримо і будемо біситися від щастя. Подивимось на екрані, як збірна повертається в Іспанію і як її зустрічають.

Де ви знайдете іспанські продукти?

Ще не знаємо, ми вчора знайомились з українськими стравами. Їли борщ і голубці. Але нам казали, що є іспанські ресторанчики, хороші гіпермаркети, де це все можна придбати. Для нас кухня дуже важлива, як невід'ємна частина святкування. Ми так робили і на попередніх чемпіонатах. Більшість продуктів можна було знайти у крамницях. Розумію, що українцям у понеділок на роботу, але сподіваюся, вони розділять з нами радість перемоги.

А в Іспанії що буде?

Усі виходять на вулицю, мільйони людей, з прапорами, шарфами збірної, у футболках. Команда їде на відкритому автобусі вулицями Мадрида і всі вітають її. Збірна тримає кубок у руках. Шаленіють від щастя. Для іспанця футбол — це невід'ємна частина життя. Гравців збірної він сприймає як власних родичів, тож і ставлення відповідне.

Вам не шкода, що там буде так весело, а ви тут будете?

Коли був фінал чемпіонату світу в Йоганнесбурзі, ми залишалися й там кілька днів. Це особлива атмосфера. Вже ціла традиція — зустрічати ніч перемоги зі збірною.

Якщо програєте, що будете робити?

Будемо святкувати з італійцями. На жаль, їх ще менше, ніж нас. Але будемо їх вітати. Іспанці з італійцями завжди приятелюють. Тож ми визнаємо свою поразку. Всі південні народи підтримують один одного. От англійців ми всі недолюблюємо. Та й французів. Італійці мають якусь незрозумілу приязнь до німців, а іспанці — до східноєвропейських команд. Але загалом добре, що у фіналі дві південні команди. Вболівальникам буде веселіше. Бо ж італійці такі ж божевільні, як і ми.

Зараз ви читаєте новину «"Утнемо велику іспанську вечірку" - вболівальники з Мадрида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути