субота, 18 квітня 2015 15:34

Усик може виграти однією рукою - 5 думок про українсько-російське протистояння

Усик може виграти однією рукою - 5 думок про українсько-російське протистояння
Фото: zik.ua

Сьогодні в київському Палаці спорту олімпійський чемпіон Лондона Олександр Усик, 28 років, - до бою шість перемог нокаутом в шести боях – захищатиме свій титул інтерконтинентального чемпіона за версією Всесвітньої боксерської організації. Він зустрінеться з 29-річним росіянином Андрієм Князєвим, - до бою 11 перемог, 6 нокаутів, одна поразка. Суперники входять у 15 кращих в рейтингу WBO у першій важкій вазі. Українець – 3-й, росіянин – 15-й.

Виокремлюємо 5 думок про сьогоднішній бій.

1. Політична складова

В час війни між Росією і Україною політики уникнути не вдасться. Скільки би боксери та організатори з компанії "К2 Промоушенс" не говорили протилежне. "Гарячий" прийом у столичному Палаці спорту росіянину гарантований.

2. Вдалий маркетинговий хід

Напередодні бою в Києві відбулася матчева зустріч "Українські отамани" – "Команда Росії" в рамках 5-го сезону Всесвітньої серії боксу (Українці перемогли 3:2 – gazeta.ua). Заманити боксерську аудиторію два дні поспіль – не просте завдання. Боксер з Росії ще й на прізвисько "Русскій богатир" – ідеальна "приманка" для вболівальників. До того ж, гонорар високий не просить, а збір від продажу квитків буде немалий. Вартість квитків від 100 до 1500 грн.

3. Боксерська складова

В плані боксерської майстерності Князєв на дві голови нижчий за Усика. Він повільний, погано розраховує дистанцію, має величезні "дірки" в захисті. Особливо часто пропускає через ліву руку. Тож буде хорошою мішенню для передньої правої руки шульги Усика. Не виключено, для перемоги українцеві вистачить роботи однією рукою. Йому треба "жалити" суперника з дистанції і в жодному разі не давати затиснути себе до канатів. Росіянин – серійний боксер з непоганим ударом, тож недооцінювати його не можна. Попри це, Князєв - ідеальний "клієнт" для стилю Усика.

4. Князєву треба "ламати" Усика

Єдиної поразки Князєву завдав білорус Юрій Биховцев півтора року тому.
- Я добре підготувався до бою, - каже він. - До того ж суперник мене недооцінив. Я змусив його промахуватися, звідси у Князєва з'явилася втома. Він почав відкриватися, робити помилки, був занадто прямолінійним. Вважаю, що Князєв, якщо добре підготується, може виграти в Усика. Хоча шансів у нього менше, ніж в українця. Йому треба йти й "ламати" Олександра, але не прямолінійно. В цьому я бачу його шанс на перемогу. Усику ж не варто йти в рубку, він може пропустити. А Князєв жорсткий боксер.

5. Україно-російське протистояння лише починається

Перша важка вага для Росії дуже багата на таланти. Поясами чемпіонів світу нині володіють Григорій Дрозд і Денис Лебедєв. На верхніх позиціях рейтингів – Рахім Чахкієв, Дмитро Кудряшов і Мурат Гассієв. Тож, очевидно, в майбутньому нас чекає ще не один бій Усика з росіянами.

Зараз ви читаєте новину «Усик може виграти однією рукою - 5 думок про українсько-російське протистояння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути