пʼятниця, 05 вересня 2008 13:18

US Open. Сафіна та Дементьєва в півфіналі

У п"ятницю на кортах "Флешинг Мідоуз" одразу дві росіянки боротимуться за вихід у фінал Відкритого чемпіонату США. Олена Дементьева зіграє з Єленою Янковіч з Сербії, а Дінара Сафіна позмагається з американкою Сереною Уїльямс.

Для Дементьевой це буде вже другий в кар"єрі півфінал USOpen. У 2004 році на тій самій стадії турніру вона переграла Дженніфер Капріаті з США та пробилася у фінал, де поступилася Світлані Кузнецовій.

Після чотирьох років у Олени є всі шанси знов дійти до вирішального матчу. Дементьєва знаходиться у відмінній формі, про що свідчать її результати - поки на нинішньому Відкритому чемпіонаті США вона не програла жодного сету. На початку турніру росіянка говорила про те, що психологічно ще не відійшла від Олімпіади в Пекіні та це заважає їй концентруватися на USOpen, проте тепер ця проблема вирішена.

Що стосується Янковіч, то її шлях у півфінал (найвище досягнення сербки в Нью-Йорку) був складніший. У другому колі їй довелося позмагатися з Софією Арвідссон зі Швеції - вона здобула перемогу тільки в третій партії з рахунком 7:5, а в 1/8 фіналу досить наполегливий опір другій ракетці світу чинила молода зірка жіночого тенісу 17-річна датчанка Каролін Возняцкі.

До цього Дементьєва та Янковіч грали між собою сім разів і поки рахунок особистих зустрічей на користь сербки - 4:3. Цього сезону тенісистки провели між собою два матчі - у березні в Майамі успіх святкувала представниця Балкан (за рахунку 1:6, 1:3 Дементьєва відмовилася від продовження боротьби), у травні в Берліні сильнішою вже була росіянка - 6:3, 2:6, 6:3.

Наступними на корт вийдуть Дінара Сафіна та Серена Уїльямс. Якщо для росіянки півфінал - це поки вище досягнення на USOpen, то американка двічі святкувала тут перемогу (у 1999 та 2002 роках) і ще один раз грала у фіналі. Перед початком турніру саме молодшу з сестер Уїльямс букмекери називали головним фаворитом змагань.
Те, що Сафіна знаходиться в прекрасній формі та показує чи не кращий теніс у всьому WTA-турнірі, зайвий раз говорити не треба. Головна проблема росіянки - це втома, що накопичилася. Після гри 1/8 фіналу з німкенею Анною Лєною Гренефельд Сафіна зізналася, що була виснажена вже після стандартної предматчевої розминки. Отже результат майбутньої зустрічі багато в чому залежатиме від того, наскільки великий запас сил у росіянки.

До цього суперниці грали між собою чотири рази і рахунок особистих зустрічей - 3:1 на користь Уїльямс. Проте останній матч залишився за Сафіной - у травні цього року на турнірі в Берліні (2:6, 6:1, 7:6).

Нью-Йорк (США). Турнір з серії "Великого шолома". Відкритий чемпіонат США. Хард. Призовий фонд - 20 657 000 доларів США

"СпортБокс"

Зараз ви читаєте новину «US Open. Сафіна та Дементьєва в півфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути