четвер, 20 грудня 2018 11:09

Уродженець Києва став чемпіоном світу у другій ваговій категорії

 

20 грудня 1929-го на знаменитій арені Madison Square Garden у Нью-Йорку, США, у присутності 9 тис. глядачів уродженець Києва, американський боксер Бенні Басс підкорив другу вагову категорію у професіональному боксі. У другому раунді він нокаутував американця Тода Моргана і відібрав у нього чемпіонський титул у другій напівлегкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший серед українців: Віталія Кличка прийняли у Міжнародну залу боксерської слави

Для Моргана це був 16 захист чемпіонського титулу – володів ним із 1925-го. Перший раунд впевнено виграв чемпіон. 2 його удари у підборіддя похитнули Басса. А другий раунд несподівано розпочався зі шквалу ударів претендента. Спершу він відправив чемпіона у нокдаун, після чого майже одразу добив його. Рефері зупинив бій на 51 секунді другого раунду, зафіксувавши перемогу нокаутом Бенні Басса. Бій викликав підозри у зв'язку з раптовим і різким його завершенням. Після нього було проведене розслідування за підозрою у договірному характері поєдинку. Але воно нічого не довело.

Басс залишався чемпіоном світу до 15 липня 1931-го, коли програв технічним нокаутом у 7 раунді кубинцю Кіду Чоколейту.

Бенні Басс провів на професіональному ринзі 193 бої - це тільки санкціоновані, з яких 158 виграв

Бенні Басс народився 4 грудня 1903-го у Києві. Його сім'я 1906-го емігрувала у США. Мав прізвисько Little Fish (Маленька Рибка) через свій малий зріст - 156 см. У вересні 1927-го вперше став чемпіоном світу - у Філадельфії на муніципальному стадіоні у присутності 30 тис. глядачів виграв титульний бій у напівлегкій вазі у Реда Чепмена.

Бенні Басс завершив професійну кар'єру в 36-річному віці. Загалом провів на професіональному ринзі 193 бої - це тільки санкціоновані, з яких 158 виграв, 72 нокаути, і 6 звів унічию. Програв Бенні 29 поєдинків - із них лише 2 нокаутом. 2002-го боксера прийняли до Міжнародної зали боксерської слави. Журнал The Ring назвав його deadly puncher (смертельний панчер). Помер Басс 25 червня 1975-го у віці 71 рік.

Зараз ви читаєте новину «Уродженець Києва став чемпіоном світу у другій ваговій категорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути