пʼятниця, 23 березня 2007 13:23

Юна китаянка стає чемпіонкою світу по стрибках у воду

 
16-річна китаянка Цзи Хе виграла золоту медаль в стрибках у воду з метрового трампліна на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Мельбурні (Австралія), повідомляє Лента.Ру.

Юна спортсменка випередила Бліт Хартлі з Канади і росіянку Юлію Пахаліну. Це золото стало для збірної Китаю вже п"ятим на першості планети.

Цзи Хе набрала 316,65 балу, випередивши Хартлі, що перемагала на двох останніх чемпіонатах світу в Монреалі (2003) і Фукуоці (2001), на 5,45 очка. Пахаліна закінчила турнір з 304,6 балу. Відзначимо, що Цзи Хе почала виступати на міжнародних турнірах тільки в грудні 2006 року, коли брала участь в Азіатських іграх.

- Змагання вийшли дуже важкими. Тут були три чемпіонки світу, і наші програми дуже схожі. Я почала хвилюватися, коли дізналася, що у фінал окрім мене не вийшла жодна китайська спортсменка. Я просто прагнула виступити якнайкраще, - призналася юна китаянка.

Російський дует синхроністок в складі Анастасії Давидової та Анастасії Єрмакової в черговий раз переміг на чемпіонаті світу. Після перемоги в технічній програмі росіянки бездоганно виступили у довільній. Результат 99,333 говорить сам за себе.


Зараз ви читаєте новину «Юна китаянка стає чемпіонкою світу по стрибках у воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути