пʼятниця, 31 липня 2009 13:47

Помер легендарний сер Боббі Робсон

Автор: Reuters
 

Колишній футболіст і головний тренер збірної Англії сер Боббі Робсон помер 31 липня у віці 76 років, повідомляє AFP. Останнім часом Робсон хворів на рак. За час кар"єри футболіста він зіграв 20 матчів за збірну Англії і забив чотири голи. Пост головного тренера англійської команди Робсон займав з 1982 по 1990 рік.

Будучи гравцем, Робсон виступав за англійські клуби "Фулхем" і "Вест Бромвіч". Тренерську кар"єру він почав у 1968 році, очоливши "Фулхем". З 1969 по 1982 рік Робсон був головним тренером "Іпсвіча" і виграв з цим клубом Кубок Англії і Кубок УЄФА.

Робсон хворів на рак

Збірну Англії Робсон очолив після чемпіонату світу 1982 року. Під керівництвом Робсона англійці вийшли в 1/4 фіналу ЧС-1986 і в півфінал ЧС-1990. У фінальні стадії чемпіонатів Європи 1984 і 1988 року команда не потрапила.

Після чемпіонату світу в Італії Робсон відновив клубну кар"єру і працював з голландським ПСВ, португальськими "Спортінгом" і "Порту", іспанською "Барселоною" та англійським "Ньюкаслом".

Робсон перемагав в чемпіонаті Голландії, чемпіонаті Португалії, Кубку Португалії і Кубку Іспанії. У 1997 році він привів "Барселону" до перемоги в Кубку володарів Кубків. Останнім місцем роботи Робсона стала збірна Ірландії, де в 2006-2007 році він виконував функції консультанта.

"Він пішов з життя сьогодні вранці в спокійній атмосфері у себе удома в графстві Дархем, його сім"я в цей час знаходилася поряд з ним. Похорони сера Боббі будуть проведені тільки для членів сім"ї. Офіційна церемонія прощання відбудеться пізніше, щоб його численні друзі і колеги могли попрощатися з ним", - свідчить офіційна заява від сімейства Робсонів.

За матеріалами Лента, Football.ua

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний сер Боббі Робсон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути