вівторок, 28 листопада 2017 20:59

Ультрас зупинили автобус "Шахтаря" і поставили гравцям ультиматум

Ультрас зупинили автобус "Шахтаря" і поставили гравцям ультиматум
Тарас Степаненко пообіцяв, що "Шахтар" вийде у футболках на підтримку воїнів АТО

Представники фанатських угруповань Kharkiv City Patriots, донецької The Club і організації націоналістів "Національний корпус" зупинили автобус "Шахтаря" біля стадіону "Металіст" для розмови з футболістами.

Ультрас поговорили з Тарасом Степаненком, Андрієм П'ятовим і Ярославом Ракицьким про позицію клубу по відношенню до війни.

Фанати пригрозили - якщо футболісти не вдягнуть футболки на підтримку наших військових перед завтрашнім матчем Кубка України з "Вересом", матимуть справу з ними і "Шахтареві" доведеться повернутися в Донецьк.

Тарас Степаненко пообіцяв, що команда вийде у футболках. Андрій П'ятов додав, що гравці багато допомагають українським військовим, просто роблять це не публічно. Ярослав Ракицький в розмову практично не втручався.

Раніше генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін відповів на звинувачення у відмові брати участь в акції Федерації футболу учасників АТО.

"За два дні до матчу з "Олімпіком" ми отримали офіційний лист від Федерації футболу України про акцію в підтримку збройних сил України на кубковому матчі з "Вересом", на якому діти повинні будуть вийти в футболках на підтримку військовослужбовців ЗСУ. "Шахтар" в той же день підтвердив свою згоду на участь.

Виходячи з вищесказаного, у нас не було ніяких логічних підстав забороняти дітям надягати футболки на матчі з "Олімпіком". Навіщо робити заборону на цьому матчі, але погоджуватися проводити акцію через три дні?!

Заборона надягати футболки - це таке ж нахабна брехня, як і нібито загроза не вийти на матч. Будь-яка розсудлива людина розуміє - не вихід на матч - це технічна поразка. Отримати 3-0 - в розпал чемпіонату, ви серйозно вірите в цю маячню?

У цій історії мені щиро шкода дітей, яких використовували як ширму, як прикриття справжніх мотивів. Їх цинічно використовували так само, як і організаторів цієї акції, Федерацію футболу АТО, чиї наміри розміняли на вигоду в інформаційній атаці.

Витрачено багато грошей, щоб розігнати цю тему з заголовками, в яких головний акцент зроблений на дітях і АТО. Проплачені публікації, вкидання в соцмережі і все заради того, щоб піти від теми Маріуполя. А кому це треба, ми всі чудово розуміємо", - написав Палкін на своїй сторінці в Facebook.

Кубок України

1/4 фіналу

"Ворскла" (Полтава) - "Маріуполь" (Маріуполь) - 17:00

"Десна" (Чернігів) - "Динамо" (Київ) - 19:00

ФК "Львів" (Львів) - "Дніпро-1" (Дніпро) - 19:00

"Шахтар" (Донецьк) - "Верес" (Рівне) - 19:30

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готові прикритися дітьми" - в "Шахтарі" прокоментували скандал з футболками АТО

Матчі 1/4 фіналу Кубка України пройдуть 29 листопада. За вихід в 1/2 фіналу змагатимуться 5 команд прем'єр-ліги, одна - з першої ліги і дві - з другої ліги.

Зараз ви читаєте новину «Ультрас зупинили автобус "Шахтаря" і поставили гравцям ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути