Ексклюзиви
пʼятниця, 10 березня 2023 18:02

Україну можуть виключити з заявки на ЧС-2030 з футболу через кримінальний тиск на УАФ

Україну можуть виключити з заявки на ЧС-2030 з футболу через кримінальний тиск на УАФ
Україна може бути виключена зі спільної заявки з Іспанією та Португалією на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року, заявляє The Athletic. Фото: theathletic.com

Україна може бути виключена зі спільної заявки з Іспанією та Португалією на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року. Про намір поборотися за право прийняття головного турніру планети три країни заявили наприкінці минулого року за підтримки Європейського футбольного союзу (УЄФА). Наразі ж розглядається питання про заміну української сторони, пише видання The Athletic.

Автори статті зазначають, що війна продовжується, і зараз здається малоймовірним, що наша країна зможе швидко відновити зруйновану війною інфраструктуру та прийняти матчі групового етапу мундіалю.

Крім того, міжнародні федерації уважно стежать за ситуацією навколо Української асоціації футболу, яка, як відомо, з кінця минулого року опинилася в епіцентрі медійної дискредитації та кримінального тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки заробляє Ярмоленко в Еміратах – ЗМІ назвали суму

Раніше про необхідність припинити тиск на УАФ та її очільника Андрія Павелка заявляли в УЄФА та ФІФА, які категорично не підтримують втручання влади у роботу національних футбольних асоціацій.

Найімовірніше, як зазначає The Athletic, українську частину заявки може замінити Марокко. Ця країна вигідно відрізняється близьким розташуванням до Іспанії та Португалії, що суттєво полегшить логістику, вважають автори матеріалу.

Президент України Володимир Зеленський напередодні оголошення про приєднання нашої країни до заявки на ЧС-2030 мав особисту розмову із президентом УЄФА Александером Чеферіном. Якою буде реакція України на прогнози The Athletic, наразі не зрозуміло.

Зараз ви читаєте новину «Україну можуть виключити з заявки на ЧС-2030 з футболу через кримінальний тиск на УАФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути