пʼятниця, 29 січня 2016 11:06

Український фігурист приніс Ізраїлю "срібло" чемпіонату Європи

Український фігурист приніс Ізраїлю "срібло" чемпіонату Європи
Олексій Биченко виступає за збірну Ізраїлю з 2011-го року

На чемпіонаті Європи з фігурного катання, який цими днями проходить у Братіславі, були розіграні перші комплекти медалей. Першими свої нагороди отримали чоловіки. Золото континентальної першості учетверте поспіль виграв Хав'єр Фернандес.

Іспанець, який захопив лідерство після короткої програми, показав найкращий результат і у довільній програмі - 200,23 бала. Підсумкова сума Фернандеса склала 302,77 бала, що стало найкращим результатом у кар'єрі чинного чемпіона світу.

Другим з сумою 242,56 став представник Ізраїлю Олексій Биченко. Цікаво, що цей фігурист є корінним українцем. Відома журналістка Анна Савчик написала, що Биченко, вихованець тренера Галини Кухарук, багатьом заважав в Україні та виявився зовсім не потрібен своїй країні. У результаті спортсмен виїхав до Ізраїлю і завоював медаль саме для тієї країни.

Третім став росіянин Максим Ковтун (242,21). Єдиний українець (за паспортом) Іван Павлов, який після короткої програми йшов 13-м, втратив дві позиції і з сумою 189,5 став 15-м. Відзначимо, що для Павлова це був дебют на чемпіонаті Європи.

У п'ятницю довільну програму повинні відкатати жінки. Нагадаємо, що єдина українка Ганна Хниченкова займає 19-е місце після короткої програми.

Зараз ви читаєте новину «Український фігурист приніс Ізраїлю "срібло" чемпіонату Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути