Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2019 11:09

Український боксер перевершив досягнення Кличків, Ломаченка та Усика

 

19-й за ліком чемпіонат світу з боксу серед любителів пройшов у німецькому Гамбурзі з 25 серпня до 2 вересня 2017 року. До фінальних боїв дійшов єдиний українець – 22-річний середньоваговик Олександр Хижняк з Полтави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України вперше виграла чемпіонат світу з боксу

У категорії до 75 кг на шляху до фіналу український боксер по черзі пройшов словака Андрея Чемеза – 4:0, англійця Бенджаміна Віттакера – 4:1 та американця Троя Айслі – 4:1. А 2 вересня у фіналі Хижняк зустрівся з казахом Абільханом Аманкулом. Суперник у чвертьфіналі сенсаційно переміг чинного чемпіона світу та олімпійського чемпіона з Куби Арлена Лопеса – 3:2 і розраховував на перемогу у фіналі. Але полтавець не залишив йому жодних шансів. З перших секунд він нав'язав супернику агресивний безкомпромісний бій. Протягом усього поєдинку він викидав значно більше ударів і частіше потрапляв у ціль. Ще до закінчення бою, перевага Хижняка була настільки очевидною, що питання про переможця не стояло. Всі п'ятеро суддів віддали перемогу Сашкові.

Олександр Хижняк увійшов в історію боксу

Олександр Хижняк також був визнаний найкращим боксером чемпіонату світу 2017 року незалежно від вагової категорії. Полтавець став справжнім відкриттям 2017 року. У березні в Румунії він виграв чемпіонат Європи серед чоловіків до 22 років. У червні в Харкові став уже чемпіон Європи серед дорослим. І от перемога на дебютному для себе чемпіонаті світу серед дорослих. Олександр Хижняк увійшов в історію боксу як єдиний атлет, який упродовж півроку зміг стати чемпіоном Європи серед чоловіків віком до 22 років, чемпіоном Європи і світу серед дорослих. Також його визнали найкращим боксером чемпіонатів Європи і світу, а згодом і найкращим спортсменом 2017 року в Україні.

Медаль Олександра Хижняка стала єдиною для збірної України на чемпіонаті світу 2017 року і вивела нашу команду на п'яте загальнокомандне місце на цьому турнірі.

Зараз ви читаєте новину «Український боксер перевершив досягнення Кличків, Ломаченка та Усика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути