пʼятниця, 16 листопада 2012 12:03

Український баскетболіст вийшов з коми, але не зможе більше грати

Український баскетболіст вийшов з коми, але не зможе більше грати

Український баскетболіст В'ячеслав Богданов, який виступає в Казахстані за Астану, прийшов в себе після того, як більше двох тижнів пролежав у комі через напад хуліганів.

Як повідомляє time.kz, баскетболіст прийшов в себе і почав впізнавати оточуючих. Про його повне одужання говорити, звісно, ??ще рано, хоча лікарі налаштовані оптимістично. Але от повернутися в професійний спорт В'ячеслав вже не зможе.

Нагадаємо, в ніч на 28 жовтня на Богданова напали двоє хлопців і побили його неподалік від під'їзду власного будинку. Що саме стало причиною конфлікту між В'ячеславом і хлопцями, слідству ще належить з'ясувати. На щастя, обох підозрюваних швидко вирахували і затримали. Пізнати їх допомогла свідок, яка першою помітила бійку і викликала міліцію зі швидкою допомогою. Богданов не міг давати свідчення - в лікарні він впав у кому. Три доби колеги В'ячеслава шукали зниклого хлопця. Дізнавшись про те, що трапилося, незабаром в Алмати прилетіла дружина легіонера Галина.

"Мені відразу сказали, що Слава перебуває між життям і смертю. У нього важка черепно-мозкова травма, численні забої. Більше двох тижнів він був у комі, і лише в понеділок, 12 листопада, прийшов в себе. Зараз його стан лікарі оцінюють як дуже важкий. Дихати самостійно він не може. Але вже відкриває очі, реагує на людей, розуміє, що йому говорять. Будемо вчитися все робити заново. Спочатку дихати, потім ковтати, потім ходити...", - говорить Галина Богданова.

Найстрашніше в усій цій ситуації - спортсмен втратив працездатність і вже не зможе більше грати і заробляти. У родині Богданових явно не були готові до такого життєвому крену. Грошей на чорний день В'ячеслав і Галина не скопили.

"Слава не був високооплачуваним баскетболістом. Він хороша людина, хороший гравець. Але не суперзірка. Тому великих контрактів у нього не було. Він грає, я працюю. Так і піднімаємо доньку. Накопичень у нас немає. На місяць, можливо, ще вистачить. А що потім - навіть не знаю. Ось зараз у клубі вирішують, яку суму ми отримаємо після розриву контракту", - каже Галина.

Чисто юридично БК Алмати має повне право відмовитися від виплати компенсації. Адже важку травму Богданов отримав не на тренуванні або в грі, а у вуличній бійці. Такий поворот подій навряд чи когось здивує в наші дні. Але міська влада запевняє: В'ячеславу Богданову обов'язково допоможуть, не залишать в біді.

Галина Богданова дякує всім, хто прийшов на допомогу - працівникам спортклубу, журналістам, просто любителям баскетболу.

Україна +380990021168 Галина Богданова (дружина В'ячеслава)

Казахстан +77783128653

Номер картки Приватбанку 6762 4620 5771 0136 Галина Богданова

Зараз ви читаєте новину «Український баскетболіст вийшов з коми, але не зможе більше грати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути