пʼятниця, 21 червня 2013 10:12

Українські шаблістки поступилися збірній Росії в фіналі ЧЄ з фехтування

Українські шаблістки поступилися збірній Росії в фіналі ЧЄ з фехтування
Ольга Харлан не змогла завдати вирішального уколу. Фото: vecherniy.kharkov.ua

Збірна команда українських шаблісток у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Аліни Комащук та Олени Вороніної завоювала срібло чемпіонату Європи з фехтування в Загребі.

Зустріч у 1/8 фіналу наша команда пропускала, а починала боротьбу відразу в чвертьфіналі зі збірною Азербайджану. Без проблем розправившись з східними суперницями, українки в півфіналі перемогли польок і вийшли у фінал, де суперником була збірна Росії.

Першими на доріжку вийшли Ольга Харлан і Діна Галіакбарова. Тут ініціатива була на боці Харлан, і по закінченню поєдинку українки вели в рахунку 5:3. Проте вже наступний бій докорінно змінив розстановку сил - Катерина Дьяченко змогла завдати Галині Пудик 7 ударів, не отримавши при цьому ні єдиного, і рахунок став вже 10:5 на користь росіянок. Два наступні поєдинки наші дівчата так само програли - 2:5 і 3:5, тому на п'ятий бій Ольга Харлан виходила відстаючи в рахунку від Юлії Гаврилової на 10 ударів - 10:20, що не завадило їй завершити бій з рахунком 23:25, скоротивши, таким чином, розрив з 10 до 2 ударів. Шостий поєдинок Дьяченко-Комащук спортсменки відфехтували в "нічию" - 5:5, а в сьомому обидві команди одночасно зробили заміни - Україна замінила Пундик на Вороніну, а Росія - Гаврилову на Єгорян. Останній вдалося завдати на два удари більше ніж її суперниці і, збільшити відрив Росії від України до 4 очок - 35:31. Але вже в наступному поєдинку з Галіакбаровою Аліні Комащук вдалося вдруге за зустріч вивести українську збірну вперед - 40:39.

Долю підсумкового дев'ятого поєдинку вирішували Катерина Дьяченко та Ольга Харлан. Спочатку ініціатива була на боці Дьяченко, і вона повела в рахунку 44:42. Але Харлан вдалося зрівняти рахунок - 44:44, і по правді кажучи, нанести п'ятий удар їй завадила прикра помилка. Вірно прорахувавши дії Дьяченко, Ольга чітко виконала один зі своїх коронних прийомів - взяла "четвертий" захист, а от при ударі у відповідь - просто не влучила в суперницю, чим негайно і скористалася Катерина Дьяченко, яка миттєво перейшла в атаку у відповідь і завдала 45 переможний удар.

Українські рапіристи, так само змагалися у цей день, медалей не завоювали. Шансу дістатися до п'єдесталу пошани їх позбавили угорці ще в 1/8 фіналу. Таким чином, Андрію Погребняку, Ростиславу Герцику, Клоду Юнесу і Володимиру Колтиго довелося продовжити боротьбу за місця з 9-по 16, за підсумками якої вони стали одинадцятими.

Зараз ви читаєте новину «Українські шаблістки поступилися збірній Росії в фіналі ЧЄ з фехтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути