вівторок, 01 квітня 2008 17:42

Українські шаблістки гарантували собі участь в Олімпіаді-2008

Українська жіноча команда шаблісток виступатиме на Олімпійських іграх в Пекіні. Вчора, 31 березня були офіційно оголошені перші четвірки командних класифікацій в олімпійських видах фехтування.

Жіноча команда України з фехтування на шаблях станом на 31 березня в рейтингу FIE зайняла 4 місце. Окрім нашої команди олімпійську кваліфікацію здобули команди Франції, США і Росії.

У квітні і травні пройдуть змагання в різних географічних зонах, після чого визначаться всі учасники Олімпійських ігор. Окрім квартету кращих команд путівки на Олімпіаду отримають кращі команди кожної з чотирьох географічних зон.

На сьогодні в чоловічій шаблі команда України займає 7 місце (224 очки). Головний конкурент наших шаблістів за путівку до Пекіна - команда Італії (5 місце, 252 очки).

У чоловічій шпазі команда України займає 5 місце (234 очки). Олімпійські путівки вже завоювали Франція, Угорщина, Італія і Польща, ну а нашу команду тепер чекає неабияка боротьба за єдину європейську вакансію, яка залишилася, з командами Німеччини (228 очок), Росії (220 очок) і Іспанії (210 очок).

Наш спорт
Зараз ви читаєте новину «Українські шаблістки гарантували собі участь в Олімпіаді-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути