четвер, 15 жовтня 2009 16:25

Українські підрядники зменшують витрати на Євро-2012 - Васюник

Українські підрядники зменшують витрати на Євро-2012 - Васюник

Україна організовує підготовку проекту ЄВРО-2012 на найвищому рівні. У цьому запевнив журналістів Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник під час огляду ходу реконструкції НСК "Олімпійський".

У заході також взяли участь Міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, президент АТ ХК "Київміськбуд" Петро Шилюк, Перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута, директор Координаційного бюро з підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року Ілля Шевляк.

Віце-прем"єр нагадав, що проект НСК "Олімпійський" реалізовує українська корпорація "Київміськбуд", яка має відповідний досвід. "А там, де цього досвіду немає, відповідно, до тих робіт залучає інженерні консультаційні сили з Європи", – підкреслив Васюник.

"Сам факт залучення українського підрядника до виконання робіт здешевлює цю роботу як мінімум на четвертину, а в окремих випадках і на третину від кошторисної вартості", - наголосив відповідальний за підготовку до Турніру Віце-прем"єр.

За його словами, останнім прикладом такого здешевлення є результат проведення тендеру на визначення підрядника по виконання навісу над НСК "Олімпійський".

"Ви знаєте, при початковій кошторисній вартості близько мільярда гривень, переможець, українська компанія, зобов"язалася виконати роботи за 727 мільйонів гривень. Графік реалізації проекту НСК "Олімпійський" виконується практично день в день. Про що свідчить останнє експертні висновки УЄФА", – сказав віце-прем"єр.

"Ми маємо невелике відставання на 6 тижнів по реалізації проекту навісу. Це відставання можна швидко надолужити. Єдиним стримуючим фактором може стати зсув графіку фінансування. Для того, щоб ми ввійшли в графік будівництва навісу необхідно сьогодні, максимум завтра, терміново проплатити аванс для розміщення замовлень з виготовлення головних конструкцій навісу над дахом на НСК "Олімпійському", - наголосив Васюник.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські підрядники зменшують витрати на Євро-2012 - Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути