вівторок, 07 березня 2017 10:54

Українські і хорватські фанати домовились про "ненапад"

Українські і хорватські фанати домовились про "ненапад"
Матч Хорватія — Україна пройде у Загребі на стадіоні "Максимір"

Напередодні гри збірних Хорватії та України у рамках відбірного турніру КС-2018 з футболу досягнута попередня домовленість з фанатами різних хорватських клубів про "ненапад" на виїзному для нас матчі.

Ініціативу української сторони хорватські фанати підтримали.

"Війна на Балканах в 1990-х роках і події останніх років в Україні - дуже схожі. Саме тому - кількість добровольців з Хорватії, які зараз борються на Сході України, одна з найбільших з європейських країн. Для нас, українських фанатів, є речі значно важливіші від субкультурних конфронтацій. Нам нема чого ділити з хорватами.

Під час матчу наших збірних, який відбудеться в Україні, ми зробимо все залежне з нашого боку, щоб перебування фанатів з Хорватії у нас у гостях пройшло в позитивній атмосфері і без інцидентів", - йдеться у заяві.

"Звертаємося до всіх, хто збирається відвідати гру в Загребі: поводьтеся адекватно і шанобливо щодо місцевих як на стадіоні, так і за його межами. Не створюйте конфліктні і провокаційні ситуації. Протистояння в цей день має бути тільки на полі - між нашими збірними.

Хотіли б звернутися до тих хорватських фанатів, для кого ця інформація буде несподіваною: сподіваємося на ваше розуміння і просимо підтримати цю ідею".

Текст підписали фанати клубів, які відправляються на виїзд до Загреба - "Динамо" Київ, "Дніпро", "Карпати" Львів, "Металіст" Харків, ЦСКА Київ і "Чорноморець" Одеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу, щоб Україна потрапила на Кубок світу" - Срна

Матч Хорватія - Україна відбудеться в Загребі 24 березня.

Зараз ви читаєте новину «Українські і хорватські фанати домовились про "ненапад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути