четвер, 21 травня 2009 15:28

Українська та німецька преса про останній фінал Кубка УЄФА

Українська та німецька преса про останній фінал Кубка УЄФА

Українська преса перебуває в захваті після перемоги "Шахтаря" у фіналі Кубка УЄФА, тоді як в Німеччині поразку "Вердера" сприйняли як серйозний удар. UEFA прочитав вранішні газети обох країн.

"Сегодня", Україна

Перший й останній фінал Кубка УЄФА, в якому брала участь Україна, залишився за нами! Коли пішли останні хвилини ігрового часу, наступив час Жадсона - найкращого бомбардира "Шахтаря" в євросезоні, який по ходу матчу не завжди грав відповідно до свого статусу, але на 97-ій хвилині опинився в потрібному місці і змусив Тіма Візе помилитися. І це - перемога!.. А вже в наступну середу в матчі "Барселона" - "МЮ" визначиться суперник гірників у Суперкубку УЄФА. Але Донецьк поки гуляє.

Bild, Німеччина

Як гірко. Мрія про європейську корону залишилася у минулому. Без дискваліфікованого Дієго "Вердеру" не вистачало креативності, агресивності та сили духу, у тому числі і біля чужих воріт.

Газета по-киевски, Україна

"Шахтар" не просто взяв Кубок УЄФА, а показав, як українці можуть грати у футбол! Що гріха таїти, останніми роками наші команди сприймалися в Європі, як бридкі каченята. Але ця гра змінила багато що. Змінимося з нею і ми. Разом з "Шахтарем" зобов"язані заграти впевненіше і "Динамо" і "Металіст", які побачили, що Україна здатна перемагати на найвищому рівні власними силами. Ось і збулася наша справжня мрія - вболівати за команди, які уміють грати, хочуть і можуть вигравати.

Kicker, Німеччина

"Вердер" повертається додому з порожніми руками після матчу, який не можна назвати висококласним. Проте, він вийшов драматичним. Впродовж всіх 120 хвилин бременці відчайдушно боролися з українським клубом, але цього не вистачило для великого тріумфу.

"Блик", Україна

Це був справжній фінал! Повний емоцій, божевільного напруження і небаченої інтриги, всі події якого не вмістилися у відведених 90 хвилин. Фінал, який, напевно, не скоро забудуть. В Україні так точно! Прекрасний футбол у виконанні "Шахтаря" не міг залишити байдужим нікого. У додатковий час Жадсон забив такий потрібний гол. Браво, "Шахтар"! Ти вже ввійшов в історію, хоч і змусив нас трохи похвилюватися...

Weser-Kurier, Німеччина

"Вердер" упустив шанс увійти в історію, поступившись в додатковий час 38-го фінального матчу Кубка УЄФА. Без дискваліфікованого Дієго бременці не зуміли завоювати свій другий європейський кубок - через 17 років після перемоги в Кубку кубків. Бразильці Луіс Адріано і Жадсон на очах 40 000 уболівальників, які прийшли на стамбульський стадіон "Шюкру Сарачоглу", принесли успіх "Шахтареві".

Зараз ви читаєте новину «Українська та німецька преса про останній фінал Кубка УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути