неділя, 04 липня 2021 13:37

Українська преса розкритикувала Шевченка за матч з Англією

Українська преса розкритикувала Шевченка за матч з Англією
Микола Матвієнко припустився купи помилок у матчі з Англією. Фото: Reuters

Українська преса проаналізувала розгром збірної в матчі з Англією на Євро-2020.

"Немає нічого ганебного в тому, щоб програти команді з підбором гравців Англії 0:4, - зізнається "Трибуна". - Соромно не визнавати, що це сталося цілком по грі - і, якби англійці, які і без того не включали другу передачу, не кинули грати після м'яча Хендерсона, то могло бути і болючіше.

Збірна при Шевченкові взагалі досить погано тримає удар. За всю історію з 1992 року Україна мала 15 великих поразок (не рахуючи технічних 0:3 з Швейцарією в минулому році). 4 з них - на рахунку Шевченка, більше тільки у Блохіна - 5. Але у другого три таких поразки припали на товариські матчі, а у нинішнього тренера - лише одна (в тому самому матчі з Францією), все інше - в офіційних зустрічах.

Ця казка закінчилася. Ще раз спасибі - і чекаємо нову. Якщо пощастить, то вже у 2022-му. Просто хочеться, щоби наступного разу везіння було менше, а майстерності - трохи більше. У цієї команди є потенціал, в українського футболу в його нинішньому вигляді - не дуже".

Збірна при Шевченкові погано тримає удар

"Нас зробили за всіма правилами футбольного мистецтва, - пише ua-football. І від цього ще болючіше. Вщент програна війна в повітрі досить символічна: нам немов би нагадали про те, що ми забралися занадто високо для себе. А чим вище злітаєш, тим болючіше падати. Соромно? Мабуть, так.

І всім цим мантрам, що ми йдемо з гордо піднятою головою, гріш ціна в базарний день. Неможливо тримати поставу, зігнувшись у три погибелі, коли руки самі собою безсило прикривають причинне місце. А найобразливіше, що з нами граючи розправилися ті, хто досі виглядав непрезентабельно".

"Англія перемогла 4:0 в прекрасному стилі, показавши, що не дарма після групового етапу вважається одним з головних фаворитів на перемогу в турнірі, - пише football.ua. А головне, що така велика перемога була взята легко і без надзусиль. По гравцям англійської збірної чітко було видно, що вони діють в "економ-режимі" і в будь-який момент здатні додати, якщо того зажадає ігрова ситуація".

"Синьо-жовті" вийшли на гру проти Кейна і компанії, немов першокласник вперше потрапив в крісло стоматолога, – робить висновок sport.ua. В діях, в рухах, навіть у поглядах наших гравців відчувалася приреченість. Вони не зуміли оговтатися морально після раннього пропущеного м'яча. Власне, вони вже вийшли на поле "Олімпіко", немов гладіатори на поле Колізею з думками про неминучу загибель. Про фізичний стан наших і говорити недоречно: попередня гра забрала занадто багато сил, тому ні про який "високий пресинг" годі й казати. Чесно кажучи, "руки" тренера в грі проти Англії (на відміну від гри проти Швеції) не було видно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не бачив такого побиття України з 2015-го - Ф'юрі поглузував із Кличка

Збірна Англії вийшла в півфінал, де 7 липня битиметься із збірною Данії. У другому півфіналі зіграють Італія з Іспанією. Фінал відбудеться 11 липня в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Українська преса розкритикувала Шевченка за матч з Англією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути