субота, 12 листопада 2011 03:30

Українська "молодіжка" не змогла перемогти 10 фінів

Українська "молодіжка" не змогла перемогти 10 фінів

Молодіжна збірна України, граючи більшу частину часу 11 проти 10, не змогла перемогти Фінляндію.

Втративши вже п'ять очок у стартових двох матчах, збірній України конче було необхідно вигравати в Севастополі, щоб не поставити себе в групі фактично у безвихідь. Однак старт гри обернувся для господарів фіаско: уже на п'ятій хвилині розіграшу кутового біля воріт Ігоря Березовського завершився голом. Юхо Ляхде опинився перший на підборі в районі лінії карного майданчика і чітко пробив у кут.

Українці невдовзі відповіли дуже небезпечним ударом Андрія Богданова, однак м'яч пройшов повз дальню штангу. Синьо-жовті притисли опонентів, але мали великі проблеми із шляхами до воріт Єссе Йоронена. Богданов кілька разів загрожував володінням фінів, але щоразу ? з великої відстані, тож голкіпер справлявся з цим. Хороший момент мав і Віталій Федотов, але змарнував його.

На 36-й хвилині гості залишились у меншості, коли за удар пр'ямою ногою в обличчя Ігоря Пластуна був вилучений Роопе Ріскі. Зрозуміло, що після перерви перевага команди Павла Яковенка стала просто абсолютною, але знову ж таки до гарних завершальних ударів справа не доходила. Хоча на 61-й хвилині здавалось, що синьо-жовті таки досягли успіху: Антон Шевчук після навісу Юрія Путраша пробивав головою у протихід Йоронену, але той неймовірним чином зреагував.

Зрештою, господарі досягли свого на 72-й хвилині ? після розіграшу кутового м'яч потрапив до Пилипа Будківського, котрий вперше вийшов у складі "молодіжки". Нападник класно зорієнтувався в ситуації ударом у дотик поцілив у дальній кут ? 1:1. Українці мали ще шанси, але на більше їх не вистачило.

Україна (U-21) ? Фінляндія (U-21)

Голи: 0:1 Ляхде (5), 1:1 Будківський (76).

Україна: Березовський, Путраш, Прийма, Хомченовський (Шевчук, 46), Михальов, Шахов (Будківський, 66), Кривцов, Пластун (Ткачук, 38), Федотов, Богданов, Опанасенко.

Фінляндія: Йоронен, Раннанкарі, Сумусало, Мянтюля, Кауко, Катаксо-Таммінемто, Ріскі, Пеннанен (Сімпанен, 72), Ляхде (Абдулахі, 90), Лахті, Далла Валле (Лехтонен, 79).

Попередження: Путраш (64), Будківський (72) ? Пеннанен (71), Кауко (84).

Вилучення: Ріскі (36).

Зараз ви читаєте новину «Українська "молодіжка" не змогла перемогти 10 фінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути