пʼятниця, 18 вересня 2009 10:48

Українець Федченко програв титул чемпіона боксеру з ПАР

Українець Федченко програв титул чемпіона боксеру з ПАР

У головній події вечора боксу в Дніпропетровську, організованому промоутерською компанією "K2 East Promotions", українець Сергій Федченко не зумів зберегти звання інтерконтинентального чемпіона за версією IBF в першій напівсередній вазі, поступившись за очками більшістю голосів суддів південноафриканцеві Кайзеру Мабузе.

Успіх Мабузе принесла велика активність впродовж поєдинку: Кайзер весь час йшов вперед, не реагуючи ні на пропущені удари, ні на власні промахи. Федченко, який не мав можливості познайомитися з манерою суперника до поєдинку, спочатку більше придивлявся до південноафриканця, але починаючи з третього раунду поступово освоївся в рингу і почав діяти в улюбленому контратакуючому стилі, примушуючи Мабузу промахуватися.

Проте активні дії в атаці самого Сергія були зведені до мінімуму. Відсоток попадань в українця був помітно вище, ніж в його опонента, але у загальній кількості ударів Кайзер лідирував з великим відривом. У восьмому раунді над лівим оком Федченка з"явився неприємне розсічення - кров явно заважала Сергію бачити удари південноафриканця справа.

У чемпіонських раундах Федченко виглядав більш утомленим, до того ж, його становище значно ускладнило розсічення над правим оком, що стало наслідком ненавмисного зіткнення головами. У результаті один із суддів виставив нічию 114-114, а двоє його колег віддали перемогу Мабузе з рахунком 117-112 і 115-112.

За матеріалами Турнір, К2

Зараз ви читаєте новину «Українець Федченко програв титул чемпіона боксеру з ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути