Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 22:23

Українці киплять від люті – огляд швейцарських ЗМІ

Українці киплять від люті – огляд швейцарських ЗМІ
Швейцарці радіють першій перемозі над збірною України

Швейцарські журналісти запевняють, що відразу після скасування матчу Швейцарія - Україна було зрозуміло, що гості отримають технічну поразку, тому підсумкове рішення УЄФА було передбачуваним. Також вони впевнені, що збірна Швейцарії могла би виграти і на полі в ​​України, але тепер це не має значення, а футболісти і вболівальники можуть починати радіти тому, що їх країна залишається в елітному дивізіоні Ліги Націй. Повідомляє "Футбум".

"З того моменту, як влада Люцерна прийняла рішення, було ясно, що гра не відбудеться і все буде вирішуватися в кабінетах. Так і сталося. УЄФА прийняв рішення, про яке повідомив в середу, і воно на користь нашої країни. Збірна Швейцарії виграла з рахунком 3:0 в України. Завдяки рішенню УЄФА збірна Швейцарії уникла вильоту з дивізіону А Ліги націй. І навіть не довелося грати матч, - пише сайт 20 minuten

Поки швейцарські футболісти, менеджери і вболівальники щасливі, українці киплять від люті. Можна було здогадатися, що це буде так, адже представники УАФ постійно стверджували, що вони не винні в скасуванні зустрічі і навіть провели повторне тестування, яке не виявило заражених.

Це перша перемога Швейцарії в 2020-му році. Дивна і загадкова перемога, нехай здобута вона була не на полі, а в кабінетах, але все-таки перемога. Швейцарським футболістам і вболівальникам, напевно, на все це наплювати. Збірна не вилетіла і продовжить грати з кращими в дивізіоні A Ліги націй.

Дивна і загадкова перемога, нехай здобута вона була не на полі, а в кабінетах, але все-таки перемога

Це рішення напевно принесе українцям чимало клопоту, - пише Blick

"Вони завжди займали позицію, що відповідає вимогам УЄФА (13 здорових гравців). Лікар кантону Люцерн, однак, інтерпретував випадок по-іншому: він помістив всю українську делегацію на карантин в готелі Radisson Blu в Люцерні - після того, як у одного гравця був виявлений позитивний результат на коронавірус (було також три випадки повторного зараження). Одна з причин: всього за попередні дні заразилися дев'ять членів української делегації і це означало, що тести можуть не відразу виявити всіх заражених. В кінцевому підсумку той факт, що всі гравці і співробітники збірної України здали негативний результат після повернення додому, нічого не змінив у вирішенні УЄФА.

Кантонський лікар цього регіону вирішив, що потрібно ізолювати тільки двох хворих зі збірної Швейцарії

Приємно, що Швейцарія залишається в дивізіоні А, хоча на полі не виграла жодної гри. Але треба чесно сказати, що Швейцарії неймовірно пощастило. І зараз я не про рішення УЄФА. Як виявилося, вибравши правильний готель, українці могли зіграти з нами. Нагадаю, що збірна Швейцарія перед матчами з Іспанією і Україною зупинилася в Пратттельні в кантоні Базель-Ланд, і кантонський лікар цього регіону вирішив, що потрібно ізолювати тільки двох хворих зі збірної Швейцарії, які здали позитивні тести. Якби Швейцарія зупинилася в готелі Swissotel в місті Базель, як вони часто робили в минулому, все виглядало б зовсім інакше. Тоді цілком могло бути, що всю команду помістили би на карантин. Як це сталося з "Базелем" після того, як у них був виявлений один позитивний тест на коронавірус. Тоді не було б гри з Іспанією і вже точно ми би не зіграли з Україною. Тоді збірній загрожувало б дві технічні поразки. Ці готелі знаходяться всього лише в 10 км один від одного! Досить було Україні оселитися в іншому місті, іншому кантоні або просто іншому готелі, і все могло би скластися зовсім по-іншому.

Чи правильно це? Ні. Але така реальність в нашій країні. Але тепер, зі швейцарською точки зору, все закінчилося добре. Ми повинні сказати чесно: зарахувати технічну поразку Україні через те, що один лікар приймає те чи інше рішення - це безперечно несправедливо. Так не має бути. Швейцарія виграла не завдяки хорошій грі, а завдяки рішенню однієї людини, яка не дозволила українцям вийти на поле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА присудив Україні технічну поразку в матчі зі Швейцарією

Після рішення про технічну поразку збірна України вилетіла в дивізіон "Б".

Зараз ви читаєте новину «Українці киплять від люті – огляд швейцарських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути