Ексклюзиви
неділя, 20 грудня 2020 16:06

Україна зіграє з Казахстаном на арені з дірявим дахом

Україна зіграє з Казахстаном на арені з дірявим дахом
На арені "Астана" постійні проблеми з газоном. Фото taskilem.kz

Суперник збірної України у відбірковій групі D КС-2022, команда Казахстану, не провела жодного матчу в 2020 році на головному стадіоні країни - Астана Арені.

Причиною називають стан поля, через яке арена не могла отримати сертифікат ФІФА на проведення міжнародних поєдинків. І ось нарешті роботи із заміни газону, що стартували на початку 2020 року і тривали через пандемії коронавірусу, завершилися. Про це повідомляють Vesti.kz.

Новий штучний газон стадіону Астана Арена пройшов сертифікацію ФІФА і отримав найвищу категорію Quality Pro.

Федерація футболу Казахстану вже оголосила, що на Астана Арені пройдуть домашні матчі національної збірної в майбутньому відбірковому циклі ЧС-2022. У стартовій грі кваліфікації 28 березня 2021 року Казахстан прийме Францію, а 1 вересня - Україну.

Однак, як відзначають Vesti, головна проблема стадіону як і раніше не вирішена. На арені протікає дах і усунути цей недолік поки не вдається.

Італійський фахівець Стефано Вольпі, чия компанія займалася укладанням поля на Астана Арені, прокоментував те, що відбувається: "Після таких протікань на газоні залишаються плями, які можна усунути лише титанічними зусиллями. Ми навчили місцевих фахівців, і тепер вони знають, як привести поле в естетичний вигляд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, де збірна України прийматиме Фінляндію та Казахстан у кваліфікації Кубка світу

Суперниками збірної України у відбірковій групі D ЧС-2022 крім Казахстану будуть команди Франції, Фінляндії та Боснії і Герцеговини.

Зараз ви читаєте новину «Україна зіграє з Казахстаном на арені з дірявим дахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути