вівторок, 13 березня 2012 15:34

Україна витратила на Євро-2012 більше $ 5 мільярдів

Україна витратила на Євро-2012 більше $ 5 мільярдів

За останні чотири роки на проведення на Україні Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році було витрачено 41,7 млд гривень (більше 5 млд доларів). Про це пише "Дело", що посилається на Національне агентство з питань підготовки та проведення Євро-2012.

Зокрема, на стадіони пішло 7,2 млд гривень, на тренувальні бази - близько 350 мільйонів гривень, а аеропорти обійшлися в 10,5 млд гривень.

У вартість останніх увійшли злітно-посадочні смуги у всіх приймаючих містах, за винятком Києва, і два термінали в Донецьку та Львові. Що стосується терміналу в київському аеропорту "Бориспіль", то він будується за рахунок власних коштів аеропорту, а в Харкові - за рахунок інвестора.

З окремих статей витрат варто також виділити витрати на будівництво і ремонт автодоріг, що склали в цілому 19,8 млд гривень. Ще 2 млд гривень було витрачено на будівництво мостів через Дніпро.

Загальний обсяг коштів, які повинні витратити разом держава і приватні інвестори на проведення чемпіонату, становить більше 117 млд гривень. В минулому році з цієї суми було витрачено 54 млд.

Євро-2012 пройде в Україні та Польщі в червні поточного року. Очікується, що дві країни на організацію турніру разом витратять близько 27 млд євро. Для порівняння, на проведення Євро-2008 Австрія і Швейцарія витратили близько 750 мільйонів євро.

Зараз ви читаєте новину «Україна витратила на Євро-2012 більше $ 5 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути