Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 17:39

Україна виборола першу медаль на чемпіонаті світу з біатлону
4

Фото: reuters.com
Олена Підгрушна забезпечила Україні першу медаль ЧС

Першу медаль виборола збірна України з біатлону на чемпіонаті світу в Австрії. Жіноча збірна в складі Ірини Варвинець, Юлії Джими, Анастасії Меркушиної та Олени Підгрушної виграла "срібло" в естафеті. Українки лише на 7 с поступилися чемпіонкам – німкеням. Третьою стала команда Франції.

Не надто добре склався етап у першої нашої спортсменки – Ірини Варвинець. Іра мала один промах на стрільбі стоячи, що з нею трапляється украй рідко. Традиційно невисока швидкість залишила нашу команду на 7-му місці після першого етапу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Семенов фінішував п'ятий в улюбленій дисципліні

Юлія Джима звично взялася надолужувати згаяне. Попри те, що на кожному зі стрільбищ вдалося відпрацювати не на нуль, а з шести патронів. Тим паче, Джима вивела Україну на 3-є місце. Далі почалися дива.

22-річна Анастасія Меркушина раз схибила на лежці, закривши мішені з шести патронів. А на стійці була взагалі швидка і точна. Отже, Україна вийшла на 2-е місце.

Завершальний етап пробігла Олена Підгрушна. Тернополянку багато критикували цього року, але в естафеті вона перевершила себе. Відмінна стрільба дозволила піти на останнє коло третьою. Попереду були лише Дальмаєр і Коукалова. Коли Олену випередила француженка Марі Абер, здалося, що Україна знову залишиться без медалей. Але Підгрушна здійснила неймовірне. Олімпійська чемпіонка Сочі змогла на підйомі випередити Коукалову, Абер і ледь не наздогнати Дальмаєр. Україна виборола першу медаль на світовій першості.

Завтра на чемпіонаті світу відбудеться чоловіча естафета, а в неділю – гонки із масового старту.

Зараз ви читаєте новину «Україна виборола першу медаль на чемпіонаті світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути