неділя, 03 вересня 2017 00:12

Україна обіграла Туреччину і вийшла в лідери групи

Україна обіграла Туреччину і вийшла в лідери групи
Ярмоленко двічі забив Туреччини в Харкові. Фото: dynamo.kiev.ua

Збірна України зіграла в Харкові матч кваліфікації КС-2018 проти Туреччини Мірчі Луческу. Гра завершился перемогою команди Андрія Шевченка, 2:0.

Україна почала матч із безперервних атак. На 3-й хвилині небезпечно бив головою Віктор коваленко – повз ворота. за 2 хвилини реальну гольову нагоду змарнував Тарас Степаненко. Після розіграшу кутового він бив головою впритул, але м'яч просвистів над поперечиною. На 15-й хвилині пробував пробити свій "фірмовий" удар з флангу Коноплянка – повз ворота.

А вже в наступній атаці Україна відкрила рахунок. Коноплянка пройшов флангом, віддав на Кравця, той – на Степаненка, а Тарас – на Ярмоленка. Андрію залишалося "розстріляти" воротаря 1:0. Справедливості заради варто відзначити, що арбітри не вгледіли офсайд в Ярмоленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Даю 51 відсоток на перемогу збірної України" - турецький журналіст

З 20-ї по 25-ту хвилину Україна провела низку гострих атак, але жодна подача з флангу не завершилася ударом у площину воріт.

Десь із 30 хвилини турки спробували перехопити ініціативу, але ненадовго. На 34-й хвилині Кравець відібрав м'яч на правому фланзі й миттєво пробив. Бабаджан парирував, а Коваленко не зумів обробити м'яч і пробити в порожні ворота.

Ще за 6 хвилин Ротань перехопив м'яч у центрі, вийшов сам на сам із голкіпером, але не зумів віддати точний пас на Кравця, що біг паралельним курсом.

У наступній атаці Україна подвоїла рахунок. Коноплянка на швидкості обійшов на фланзі захисника і відпасував на Ярмоленка. Той витримав паузу, вклав на газон воротаря і захисників і пробив у порожні ворота 2:0. Перед цим суддя не помітив, що Коноплянка випустив м'яч за лицьову лінію.

Другий тайм розпочався із атак турецької збірної.

Україна огризалася контратаками. Матвієнко в одній із них на 55-й хвилині пробив повз ворота. На 70-й хвилині Арда Туран розрізав одним пасом усю оборону українців, але Ундер не зміг пробити через себе.

На 77-й хвилині турки вимагали пенальті, коли Кривцов затримав руками нападника гостей. А ще за хвилину Україна могла довести справу до розгрому. Бесєдін бив головою з 3 метрів, але не влучив . На 83-й хвилині небезпечно бив Коноплянка, але Бабаджан парирував удар. Згодом він же парирував удар Ярмоленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу залишив без роботи перекладачку перед матчем з Україною

У інших матчах нашої групи Фінляндія вдома перемогла Ісландію 1:0, а матч Хорватія – Косово перенесли на 3 вересня через сильний дощ. Команди зіграли 27 хвилин, поточний рахунок - 0:0.

Україна здобула 14 очок і очолила групу. Хорватія й Ісландія мають по 13. У наступному турі 5 вересня Ісландія прийматиме Україну, Туреччина – Хорватію, а Косово – Фінляндію

Україна: П'ятов – Бутко, Хачеріді, Кривцов, Матвієнко – Степаненко, Ротань (Малиновський, 80) – Ярмоленко, Коваленко, Коноплянка (Зінченко, 90) – Кравець (Бесєдін, 72).

Туреччина: Бабаджан – Озбайраклі, Кейбаші, Азіз (Сеюнджю, 75), Белозоглу, Туфан (Якуб, 61), Джигерджи, Тосун, Чалханоглу (Арда Туран, 69), Топал, Ундер

Голи: Ярмоленко, 18, 41.

Попередження Бесєдін

Матч кваліфікації КС-2018 між збірними України та Туреччини, який відбувся 2 вересня в Харкові, завершився перемогою команди України. "Синьо-жовті" 5 вересня зіграють на виїзді проти збірної Ісландії, яка в гостях мінімально програла свою гру Фінляндії, 0:1. Наша команда зараз очолює групу через те, що матч Хорватія - Косово перервали внаслідок незадовільних погодніх умов. Його дограватимуть 3 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Україна обіграла Туреччину і вийшла в лідери групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути