четвер, 28 лютого 2013 17:48

"Україна має шанси на Євро-2020" - Лубківський

"Україна має шанси на Євро-2020" - Лубківський
"Формат Євро-2020 — є унікальним і абсолютно новим" - Лубківський ФОТО: comments.ua

Директор Євро-2012 в Україні, керівник Місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський вважає, що Україна має шанси на Євро-2020.

Нагадаємо, цього тижня виконком Федерації футболу України одностайно прийняв рішення про подання заявки від України на Євро-2020 (міста і їх кількість ще не визначені). Турнір пройде у 13 містах Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від України на Євро-2020 можуть претендувати п'ять міст

"Якщо говорити об'єктивно, то Україна має шанси одержати право на Євро-2020, - каже Маркіян Романович. - Вони зумовлені тим, що наша держава — одна з двох країн Східної Європи, яка має досвід проведення футбольного Євро. Це найскладніший з усіх проектів УЄФА.

Всі міста-господарі Євро-2012 (Київ, Львів, Донецьк, Харків) мають шанси потрапити у заявку. УЄФА насамперед буде орієнтуватися на ці міста, адже вони мають відповідний досвід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2020 пройде у 13 містах по всій Європі - УЄФА

Формат Євро-2020 — є унікальним і абсолютно новим. Турнір прийматиме не одна чи дві країни, а більше десятка. Я підтримую цю ідею Мішеля Платіні. Це масштабний проект, складний за своєю організацією, але він відповідає стратегії УЄФА з розвитку футболу. Його важче реалізувати, ніж Євро в одній чи двох країнах.

Заявки подаватимуть ті країни, які зможуть подужати цей проект. У нас є свої плюси, причому дуже серйозні. Насамперед — це досвід проведення, арени, які на сьогоднішній день відповідають найсучаснішим вимогам. Думаю, наші шанси досить високі. Але світ не стоїть на місці. Країни будуватимуть сучасніші арени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіні хоче проводити Євро в 12 містах

Потрібно натхненно лобіювати наші інтереси перед УЄФА на рівні ФФУ та уряду країни. Все це дуже важливо, щоб досягнути успіху. Іншими словами, проект потрібно супроводжувати від початку і до кінця."

Відзначимо, що подання заявок на Євро-2020 розпочнеться у квітні. А міста-господарі назвуть у вересні 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «"Україна має шанси на Євро-2020" - Лубківський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути