субота, 30 червня 2012 14:51

Платіні хоче проводити Євро в 12 містах

Платіні хоче проводити Євро в 12 містах
Платіні хоче грунтовно розширити чемпіонат Європи. Фото: tsn.ua

Чемпіонат Європи может змінити формат в 2020 році. Про це сьогодні на прес-конференції заявив президент УЄФА Мішель Платіні.

"У мене є цікава ідея. У 2020 році формат фінальної частини Євро може бути змінений. Тепер матчі турніру прийматимуть 12 міст. Це зніме фінансове навантаження з приймаючих країн. Ця ідея має майбутнє. Нам ще треба дуже багато попрацювати над нею, продумати варіанти, регламент. Все одно остаточне рішення буде за виконкомом. Його учасники з ентузіазмом сприйняли мій задум",- сказав він.

Журналісти буквально засипали Платіні питаннями щодо можливої зміни формату. Зокрема, турецький репортер зазначив, що його країна планує претендувати на проведення Євро-2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки підготовці до "Євро-2012" Україна просунулась у розвитку на 30 років - Платіні

"Я повторю ще раз. У нас дуже багато ідей, ми будемо працювати в цьому напрямі. Ми хочемо полегшити приймаючим країнам життя, адже не потрібно будувати нових стадіонів та аеропортів. Що до Туреччини, то ваша країна також претендує на проведення Олімпіади. Нам потрібен чіткий сигнал і гарантії. В будь-якому випадку ми для всіх відкриті", - підкреслив президент УЄФА.

Нагадаємо, що на Євро-2016 зіграють 24 збірних.

"Це не було моїм рішенням. Самі футбольні федерації попросили про розширення турніру. 32? Ні, це вже чемпіонат світу вийде. Я думаю, що якість футболу від розширення не постраждає. В Європі знайдеться ще 8 хороших сильних команд для участі в Євро",- впевнений Платіні.

Нагадаємо, що від початку Євро-2012 в турнірі грали 16 команд. Наступна першість континенту пройде у Франції.

Зараз ви читаєте новину «Платіні хоче проводити Євро в 12 містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути