вівторок, 28 лютого 2012 18:21

"Україна впоралася з підготовкою до Євро-2012" - німецькі ЗМІ

"Україна впоралася з підготовкою до Євро-2012" - німецькі ЗМІ

Україні вдалося зробити неможливе – фактично за півтора роки підготувати необхідну для проведення Євро-2012 інфраструктуру. Сьогодні немає жодних сумнівів в тому, що останні штрихи приготувань будуть наведені вчасно. На цьому наголошує німецьке інформаційне агентство DAPD Nachrichtenagentur. НСК "Олімпійський", на якому 1 липня буде визначено найкращу збірну континенту, наразі готують до відновлення футбольного сезону.

Ще 18 місяців тому мало хто вірив в те, що грандіозний проект щодо організації фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні і Польщі буде реалізований. Та не дивлячись на всі сумніви, українцям вдалося довести свою спроможність впоратися із важким завданням. "Стадіони, аеропорти  та декілька нових готелів вже завершені. У Львові, де збірна Німеччини проведе свій перший поєдинок 9 червня, починаючи з нового року, в тестовому режимі працює новий термінал аеропорту. В середині березня його буде відкрито", – зазначають в DAPD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Був момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України" - Платіні

В "Борисполі" також випробовують новий термінал "D". Допомагають українцям в цьому й фахівці аеропорту німецького Мюнхена. В червні новозбудований об'єкт зможе обслуговувати до 3000 пасажирів на годину. Це особливо актуально з огляду на великий наплив туристів, що очікується в столиці під час Євро. Зокрема, лише зі Швеції до Києва планують завітати близько 37 тисяч вболівальників. Їх забезпечать комфортним та доступним житлом.

Свої успіхи має й Донецьк, який сьогодні в Європі є впізнаваним завдяки останнім результатами місцевого "Шахтаря". Тут будують нові дороги, автостоянки, завершили новий термінал міжнародного аеропорту, який наразі активно тестують імітованими рейсами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євро-2012 в Польщі та Україні обіцяє бути унікальним" - Платіні

Інформагентство нагадує, що країни-організатори Євро-2012 отримали високу оцінку від президента УЄФА Мішеля Платіні. "Ми довірилися Україні та Польщі, і сьогодні я щасливий. Нас супроводжували і криза, і політичні проблеми, урядові перестановки – не завжди все було легко. Звичайно, організація турніру в Польщі і Україні – це великий виклик для нас. Але ми вважаємо, що все йде добре", – підкреслив шеф європейського футболу.

З нетерпінням очікують на футбольне свято й мешканці України, наголошують німецькі журналісти. Президент країни Віктор Янукович поділився власними сподіваннями щодо турніру. "За нами буде слідкувати увесь світ, тому ми маємо показати себе гостинними господарями. Що стосується нашої команди, то я мрію, щоб вона виграла турнір", – зазначив Глава держави в нещодавньому телевізійному інтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «"Україна впоралася з підготовкою до Євро-2012" - німецькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути