Ексклюзиви
середа, 11 жовтня 2017 18:51

Український футболіст "Байєра" жорстко розкритикував свій клуб

Український футболіст "Байєра" жорстко розкритикував свій клуб
"Довго терпів, але тепер скажу все як є" - Владлен Юрченко

23-річний кандидат у збірну України Владлен Юрченко може залишити "Байєр" вже цієї зими.

Журналісти наводять цитату вашого тренера Хайко Херрліха, який говорить про те, що "за три з половиною роки у клубі Владлен нітрохи не наблизився до основного складу".

Бачив інтерв'ю в оригіналі і його переклад на українському сайті. Не знаю, чим це викликано - слабким володінням німецькою або бажанням представити ситуацію так, як комусь потрібно, але факт залишається фактом: ці матеріали мають абсолютно різний зміст. Херрліх дійсно сказав, що за три роки я не наблизився до основи. Але не тому, що Юрченко гірший від інших, а тому що в "Байєрі" немає позиції плеймейкера. Судячи з трактування слів тренера в українській версії, це відбувається тому, що він не задоволений рівнем моєї підготовки. Погодьтеся, що це дві абсолютно різні історії.

Андрій Воронін, який нещодавно поповнив штаб національної збірної в якості скаута, побував на тренуванні "фармацевтів" і сказав, що ніхто з тих, з ким він спілкувався в клубі, не розуміє, чому футболіст у такій хорошій формі іноді навіть не потрапляє в заявку "Байєра" на матч.

Думаю, основна проблема в тому, що в клубі повністю відсутня справедлива спортивна конкуренція, а існує список Руді Феллера, який ще до початку передсезоної підготовки говорить пресі про те, хто буде грати. Все інше вже не так важливо.

Така ваша версія. А що думають німецькі журналісти?

Можу сказати лише одне: оцінки преси після кожної гри в складі "Байєра" були у мене досить високими. У переважній більшості випадків я чув хороші слова на свою адресу і від тренерів. Але потім з незрозумілих причин знову опинявся або на лавці, або на трибуні. Згадати хоча б останній літній збір, який проводив вже Херрліх. Я постійно награвався в складі, тренера все влаштовувало. У пресі він говорив, що задоволений моєю грою, тому що може без втрати в якості використовувати мене відразу на декількох позиціях (номінальний плеймейкер Юрченко частіше грав в опорній зоні або на позиції "бокс-ту-бокс"). Спортивний директор клубу Йонас Больдт, який спостерігав за контрольними матчами, говорив, що ось нарешті настав мій час.

За підсумками зборів ви, будучи гравцем опорної зони, стали одним з найкращих бомбардирів клубу?

Строго кажучи, другим за результативністю після нападника Кевіна Фоланда. Він забив чотири м'ячі, я відстав на один гол, провівши на дві гри менше. Крім того, записав на свій рахунок дві результативні передачі і зароблений пенальті.

Навіть Андрій Шевченко був вражений нарізками ваших дій з поєдинку проти "Лаціо".

Це була остання наша гра на зборах, і вона мені вдалася. Вийшло забити і показати хороший футбол. Всі навколо були задоволені, я з оптимізмом готувався до старту сезону в бундеслізі. Але склалося таке враження, що після цього хтось комусь подзвонив і дав установку заховати Юрченка глибше. І так було після кожних зборів з моєю участю.

Так в чому ж проблема?

Якщо б я знав. До мене постійно підходять товариші по команді, працівники клубу і задають те ж саме питання, але у мене немає відповіді. Таке враження, що хтось поставив завдання ізолювати мене від футболу. По-моєму, всім зрозуміло, що те, як я буду тренуватися і грати, не має ніякого значення.

Пробували поговорити про це з Херрліхом?

В середині вересня підійшов до тренера і запитав прямо: "У чому моя проблема? Скажіть прямо, якщо я слабший і не потрібен вам. Питань у мене не буде, я все зрозумію і буду шукати нову команду". У відповідь чую: "Це не так, я на тебе розраховую. Я повністю задоволений твоєю роботою і рівнем готовності". Але через два тижні після цієї розмови наставник розгледів, що в його тактичній схемі немає моєї позиції. І це при тому, що протягом двох літніх місяців він награвав мене в основному складі в інших зонах і обсипав компліментами. Якщо чесно, люди вже сміються. Нещодавно підійшли німецькі журналісти, і я висловив все, що думаю про цю ситуацію абсолютно відкрито. Зрештою, я довго терпів, а тепер виявилося, що на полі немає для мене позиції.

Виникає логічне запитання: чому вам не сказали про це в міжсезоння?

Мої можливості вивчали тут три з половиною роки. Мій контракт з "Байєром" був підписаний за схемою "2+2" з правом продовження для клубу. Навіщо ж було використовувати це право після перших двох років, якщо в команді немає моєї позиції? Може бути для того, щоб я, не дай Бог, не заграв в іншому клубі і не виникли питання? Так, за мене не платили мільйони, але я сміливо можу дивитися в очі вболівальникам "Байєра" і будь-якій людині в клубі. І, повторюся, мене абсолютно не влаштовує нинішній стан в "Байєрі", і я говорю про це відкрито.

Імовірність вашого відходу взимку, на думку німецьких ЗМІ, дуже висока. Мабуть, "Байєр" не хоче відпускати вас з незахищеним контрактом.

Проте, йти куди попало я також не збираюся. Незважаючи на таку невеселу ситуацію є клуби, яким я цікавий, і мій агент вже зустрічався з їх представниками. Мій контракт в Леверкузені закінчується влітку, після чого я буду вільний у прийнятті рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якась образа, якщо скажеш, що ти з України або з Росії" - Коноплянка про життя в Німеччині

23-річний Владлен Юрченко перебрався в "Байєр" з "Шахтаря" в 2014 році і з того часу провів за основу "фармацевтів" 18 матчів, забивши 3 голи.

Також півзахисник викликався і в збірну України, але дебютувати в ній у нього поки не вийшло.

Зараз ви читаєте новину «Український футболіст "Байєра" жорстко розкритикував свій клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути