неділя, 04 червня 2017 17:38

"Якась образа, якщо скажеш, що ти з України або з Росії" - Коноплянка про життя в Німеччині

"Якась образа, якщо скажеш, що ти з України або з Росії" - Коноплянка про життя в Німеччині
Коноплянка: "Після війни люди почали не забувати, що є українцями". Фото: schalke04.de

Півзахисник "Шальке" і збірної України Євген Коноплянка в інтерв'ю FootballHub поділився своєю думкою про головного тренера Маркус Вайнцирля та розповів про нюанси життя в Німеччині.

"Я так розумію, що тренер залишається. Він мене викликав, говорив з такою посмішкою: "Жень, я бачу, що ти хочеш грати". Я на нього дивлюся: "Що, серйозно, ви тільки зараз це зрозуміли?". Він сказав, що мені краще знайти інший клуб. А я йому кажу: "Слухай, а ти думаєш, ти тут довше залишишся, чим я?". Я б поставив йому ще більше питань. Якщо ти хочеш відпустити людину, яку купили за 15 млн, то потрібно більше пояснень і ми повинні якось розлучитися. А він мене кличе поговорити на хвилину, коли я їду додому. А чому заздалегідь не можна було поговорити?

Це боягузтво, він боягуз, я не буду цього приховувати. І він не затримається в цій команді, я йому бажаю цього. Інакше потім "Шальке" гратиме в другій лізі.

Я кажу директору: "Поясніть хоча б причину. Чому? Що ви зі мною робите? Що я тут роблю взагалі? Для чого перейшов сюди?". Як може спортивний директор не знати про проблеми. І той, хто мене не ставить до складу, навіть не хочу називати його ім'я. Як? І це не тільки я кажу - це півкоманди. Він взяв і поділив, немає в нас однієї команди. Грають 11 людей і два можливо - старший брат і хресний", - каже Коноплянка.

Також футболіст торкнувся ставлення до України в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шальке" визначився з майбутнім Коноплянки

"Німці якусь образу тримають, якщо скажеш, що ти з України або Росії. Вони більше до Росії холодно відносяться, але й нас туди відразу чіпляють. Тому до нас вони не дуже ввічливі.

Побувавши в Німеччині і повернувшись в Україну, я можу сказати, що люди після війни подобрішали і почали поважати один одного. Вони почали не забувати, що є українцями. Раніше зайдеш в туалет, коли його помила бабуся, і ступив туди, так вона може тебе послати і шваброю по горбу дати. А зараз вже чемно може сказати: "Будь ласка, не заходьте". І хочеться подякувати, що так чемно відповіли. Це дрібниці, але я бачу зміни в цьому плані", - резюмує він.

Євген Коноплянка перебрався на правах оренди з іспанської "Севільї" в німецький "Шальке" в кінці серпня минулого року. Але останнім часом все частіше опиняється поза стартовим складом на матчі.

Раніше повідомлялося, що одним з варіантів продовження кар'єри для Коноплянки може стати турецький "Фенербахче".

Зараз ви читаєте новину «"Якась образа, якщо скажеш, що ти з України або з Росії" - Коноплянка про життя в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути