субота, 12 лютого 2022 17:26

Українці на Олімпіаді: підсумки восьмого дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні пройшов восьмий змагальний день.

Було розіграно шість комплектів медалей у лижних перегонах, біатлоні, скелетоні, сноуборді, ковзанярському спорті та гірських лижах.

Українські спортсмени знову залишилися без медалей. Надії покладалися на чоловічий спринт у біатлоні.

Розпочався день зі змагань у сноуборді змішаних команд у борд-кросі. Перемогу здобула команда США. Італійці на другому місці, а "бронзові" нагороди у команди Канади.

Українська бобслеїстка Лідія Гунько проводить тренувальні заїзди. У п'ятому та шостому заїді вона показала 18-й та 19-й результат.

Жіноча команди збірної України з лижних гонок провалила естафету 4 по 5 км. Відповідно до регламенту, у разі відставання на коло, команда знімається з естафети. Після виступів Вікторії Олех та Валентини Камінської Україну зняли з перегонів. Марина Анцибор та Дар'я Рубльова на дистанцію так і не вийшли.

Перемогу святкувала команда Олімпійського комітету Росії, Німеччина завоювала "срібло", а у битві за бронзу Швеція на 0,5 с. випередила квартет із Фінляндії.

Головною надією дня для України був чоловічий спринт у біатлоні. Сподівання не виправдалися - Дмитро Підручний фінішував на 13-му місці, Артем Прима прийшов до фінішу 15-м. Третій українець в гонці Антон Дудченко фінішував на 60-му рядку. Богдан Цимбал показав 66-й час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Олімпіаді: підсумки сьомого дня і медальний залік

Гонку "виграв" норвежець Йоханнес Бьо, його брат Тар'єй — з "бронзою" третій, тоді як француз Кантен Фійон-Майє прийшов другим і здобув "срібло".

Українські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін виступили у ритм-танці показали 20-й результат та гарантували собі участь у довільному танці.

Китайський ковзаняр Гао Тинюй став олімпійським чемпіоном на дистанції 500 м. Срібна нагорода у Чха Мін Гю із Південної Кореї, бронзову медаль виграв Ватару Морісіге з Японії.

На Олімпіаді-2022 у Пекіні завершилися чоловічі змагання зі стрибків із великого трампліну. Золоту медаль виграв норвежець Маріус Ліндвік. Срібну нагороду - Рею Кобаясі з Японії, бронзовий призер — Карл Гейгер з Німеччини.

Серед українців у стрибках із великого трампліну боротьбу вели Віталій Калініченко, Євген Марусяк та Антон Корчук, проте їм не вдалося дістатися до фінального раунду.

Ганна Найзе з Німеччини виграла "золото" в скелетоні. У представниці Австрілії Жаклін Нарракотт друге місце. "Бронза" дісталася Кімберлі Бос з Нідерландів.

Збірна Норвегії очолює медальний залік зимової Олімпіади-2022 у Пекіні. Норвезькі спортсмени виграли вісім золотих, три срібні та шість бронзових медалей.

На другому місці рейтингу — Німеччина, в активі якої сім золотих, п'ять срібних та одна бронзова медалі. Третє місце посідають США із 11 медалями. П'ять із них — золоті, п'ять срібних та одна "бронза".

Збірна України поки що не здобула жодної медалі на зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

Автор: Oympics.com
 

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Українці на Олімпіаді: підсумки восьмого дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути