середа, 23 вересня 2009 11:20

Українці здобули дві "бронзи" на ЧС з вільної боротьби

Українці здобули дві "бронзи" на ЧС з вільної боротьби

На чемпіонаті світу з вільної боротьби серед чоловіків у містечку Хернінг в Данії у другий день змагань українські атлети вибороли дві бронзові медалі.

Другий день чемпіонату світу розпочався для збірної України з неприємностей. Василь Тисминецький, який виступає у вазі до 120 кг, довго на килимі не затримався. Наш суперважковаговик програв у першому ж раунді турніру і посів лише 22-е місце. А його кривдником став казах Марід Муталімов, який не дозволив Василеві за два періоди набрати бодай один пункт – 0:3.

За Тисминецького та решту партнерів, які невдало відборолися у перший день чемпіонату, реабілітувалися екс-чемпіон світу Ібрагім Алдатов та багаторазовий чемпіон Європи, срібний призер Олімпіади-2008 Василь Федоришин, які боролися відповідно у вагових категоріях до 84 кг та 60 кг.

Обоє наших атлетів до бронзової сходинки п"єдесталу пошани у Хернінгу йшли практично однаковим шляхом. На шляху до півфіналу і Алдатов, і Федоришин отримали по три перемоги поспіль. Перед першим послідовно не встояли кореєць Лі Джей-Санг (3:0), Сергій Колесников з Ізраїля (3:0) та кубинець Райнеріз Сала Перес (3:1). А Василь взяв гору над іспанцем Августіном Санчесом (3:0), канадцем Файедом Азербайжані (3:1) і Жосуланом Мухтарбекюлі з Казахстану (3:0).

Переможну ходу Алдатова і Федоришина лише у півфіналі зупинили відповідно Зоурбек Зохієв з Узбекистану та бронзовий призер Пекіну-2008 росіянин Бєсік Кудухов. Причому в обох сутичках українці поступилися з однаковим рахунком – по 1:3. Додамо, що в підсумку саме Зохієв та Кудухов і стали новоспеченими чемпіонами світу.

Проте півфінальні невдачі не зламали медального настрою Ібрагіма і Василя. У "бронзових" сутичках вони впевнено здолали опір відповідно Юсупа Абдосаломова з Таджикистану та іранця Сайеда Мохаммаді. Цікаво, що й цього разу в обох поєдинках було зафіксовано однаковий результат – по 3:0.

zik.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Українці здобули дві "бронзи" на ЧС з вільної боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути