Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 14:27

Україна побудує понад 300 готелів до Євро-2012

Україна має намір побудувати понад 300 нових готелів в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу-2012, повідомив голова державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля.

"Було ухвалено рішення виділяти необхідні ділянки для будівництва. За нашими підрахунками, загальна вартість будівництва становить понад 24 мільярди гривень. В основному ми розраховуємо на кошти потенційних інвесторів", - сказав Пахля в середу на прес-конференції в Ялті.

З його слів, уряд України готує зміни в законодавство, щоб створити сприятливі умови інвесторам, готовим вкладати гроші в будівництво готелів.

"Європа пред"явила до нас серйозні вимоги з вдосконалення інфраструктури: аеропортів, спортивних комплексів, комунікацій", - зазначив чиновник.

З його слів, в державну програму підготовки до Євро-2012 входить також список об"єктів сфери туризму, які потребують переоснащення і реконструкції.

"Ці об"єкти повинні бути готові в 2009-му і 2010-му. Останній строк - 2011 рік", - сказав Пахля.

Начальник служби туризму і курортів визнав, що в Україні "є проблеми, пов"язані зі станом туристичної інфраструктури". "Рівень послуг не відповідає високим світовим стандартам, а ціни на ці послуги з кожним роком, на жаль, ростуть", - констатував Пахля.

З його слів, в 2007 році Україну відвідали понад 23 мільйони туристів - на 25% більше, ніж в 2006 році.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Україна побудує понад 300 готелів до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути