пʼятниця, 27 листопада 2020 21:00

УЄФА вдарила тільки по Шевченку

УЄФА вдарила тільки по Шевченку
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УНІАН

УЄФА присудила технічну поразку збірній України за виїзний матч проти Швейцарії. Здивувало не рішення європейської футбольної "спілки". Воно читалося, інакше швейцарці б не пішли на такі кроки. Здивувала реакція українських уболівальників.

Так, в ідеалі, аби матч перенесли і зіграли його навесні. Або в березні, знайшовши "вікно" під час відбору до Кубку світу, або взагалі в травні, коли обидві команди готуватимуться до Євро-2021.

Так, прикро, що Україну ні в що не ставлять: з Німеччиною чи Францією так би не повелися. Але ця новина не сьогоднішнього дня. Тут, швидше, Шевченку слід образитися. Тренерський штаб нашої команди очолює ексфутболіст зі світовим ім'ям, а по ньому завдали нищівного удару, не рахуючись з репутацією.

Але що ми, за великим рахунком, "програли"? Виїзний матч Ліги націй – напівофіційного турніру, де УЄФА змінює правила гри і залишає у "вишці" Німеччину. Добре, вагомішого за товариські поєдинки, але не настільки, щоб битися головою об стінку через виліт до дивізіону "В". І, об'єктивно, саме там наше місце: нехай перемога над Іспанією нікого в оману не вводить. Чи готові ми, приміром, обіграти міцну Австрію – ну от Євро і покаже. До речі, львівський матч не переконав, що Україна сильніша за Швейцарію саме за грою, а не результатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УАФ, можливо, свідомо пішла на технічну поразку від Швейцарії

Справді, якщо Лозанна нам не домопоже, а шансів нуль, то у наступному розіграші ЛН ми не гратимемо з елітою. Але еліта у матчах ЛН виставляє напіврезервні склади і грає "на прямих ногах" - така вже велика користь від цих поєдинків? Буде нам еліта – у першому ж матчі Євро, там чекають Нідерланди.
Тому "програли" Швейцарії – то програли. "Нейтрали" своє отримають за неспортивні методи ведення боротьби. Зате у нас з'явився ще один принциповий суперник. У відборі на Кубок світу точно не зіграємо, а от у плейоф Євро – можливо. І тоді буде нагода поквитатися. А для цього вирішити нагальні проблеми збірної – воротар, правий захисник, центр захисту, Буяльський.

Насамперед, мають турбувати вони.

Оцінку виступів збірної України 2020-го читайте у журналі "Країна" від 3 грудня.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА вдарила тільки по Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути