четвер, 15 грудня 2011 16:58

Учасники Євро-2012 не хочуть жити в Україні: 13 з 16 обрали Польщу

Учасники Євро-2012 не хочуть жити в Україні: 13 з 16 обрали Польщу

Тринадцять із шістнадцяти футбольних збірних країн-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року будуть жити в Польщі.

Про це пише Polska Agencja Prasowa, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Українську правду.

Навіть збірна Англії, яка проведе всі матчі групового етапу в Україні, місцем базування обрала Краків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ібрагімович переїде жити в Конча-Заспу

Україну, крім своєї національної команди, вибрали лише збірні Франції (Донецьк) і Швеції (Конча-Заспа).

Команди групи В, які будуть грати у Харкові та Львові, також зупиняться в Польщі. Так Нідерланди базуватися в Кракові, Німеччина - у Гданську, Данія - в Колобжегу, Португалія - в Опаленіце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України переїде на базу донецького "Металурга"

Водночас для України у цьому немає великої трагедії. Про це в коментарі Інформаційному центру "Україна-2012" заявив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський.

За його словами, вибір тренувальних баз національними збірними-учасницями УЄФА ЄВРО 2012 не став для України великою несподіванкою. "За результатами фінального жеребкування було зрозуміло, що переважна більшість команд оселиться у Польщі. Це спричинило чимало різних чинників. По-перше, у результаті жеребкування всі збірні, які з самого початку найбільше цікавилися українськими тренувальними базами, потрапили на групові матчі до Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Ірландії на Євро-2012 житиме у польській Гдині

Так, оселитися в Україні за умови групових ігор у наших містах, планували Росія, Іспанія, Греція, Хорватія і Італія, і всі вони тепер гратимуть, і, відповідно, мешкатимуть у Польщі. На разі Росія і Хорватія не визначилися, де саме вони оселяться у червні, проте вже достеменно відомо, що їхній вибір коливається між польськими базами поблизу міст, де вони боротимуться за вихід з групи. По-друге, чимало команд задовго до жеребкування віддали перевагу Польщі, і їх вибір не змінився після 2 грудня", - зазначив керівник Місцевого оргкомітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2012. Збірна Данії останньою з квартету B відмовилася жити в Україні

Водночас Маркіян Лубківський підкреслив, що якість тренувальних баз України – бездоганна. І вибір команд на користь польських центрів був зроблений з інших причин. "Ми не бачимо у цьому жодної трагедії. Натомість готуємося до гідного прийому армії вболівальників, які до нас завітають, адже за результатами жеребкування в Україні відбуватимуться найцікавіші матчі турніру", - завважив Лубківський.

Директор турніру запевнив, що українські тренувальні бази використовуватимуть передусім як трансферні. Адже за правилами УЄФА, команда має прибути до місця проведення матчу щонайменше за добу до початку гри. Так, нашими трансферними базами у містах-господарях турніру скористається і Німеччина, і Португалія, і Англія, і Данія.

Зараз ви читаєте новину «Учасники Євро-2012 не хочуть жити в Україні: 13 з 16 обрали Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути