середа, 10 червня 2020 10:24

У "Зорі" немає грошей. Клуб може припинити існування

У "Зорі" немає грошей. Клуб може припинити існування
Бізнесмен Геллер з 2014 року не фінансує "Зорю"

Луганська "Зоря" може припинити існування. У клубу немає грошей. Почалися затримки із зарплатою.

Наприкінці березня Tribuna.com повідомляла про те, що в луганському клубі є фінансові проблеми – щонайменше кількамісячна заборгованість із зарплати. Цю інформацію спростовували і гравці, і Віктор Скрипник. Але насправді ситуація не може нормалізуватися досі – зарплату не виплачують вчасно, борги накопичилися.

Єдине зізнання когось із табору "Зорі" про наявність проблем – коментар Дмитра Іванісені. "За березень ще зарплат не було. Якщо і є затримки, то вони дріб'язкові. Для УПЛ це незначна затримка", – сказав футболіст 4 травня в ефірі "Футбольного формату".

Уже колишній гендиректор клубу Сергій Рафаїлов в ефірі "Вацко Light" заявив: "Коли я йшов із "Зорі" в березні, ще не було виплачено зарплату за лютий. Не знаю, яка там ситуація зараз. Я там не працюю, і буде неправильно щось розповідати. Були ще деякі невиплати".

Як стало відомо Globo, у травні "Зоря" отримала гроші, які клубу завинив "Крузейро" за трансфер Вілліана Гомеса (який ніколи не грав за луганський клуб – права на його трансфер якимось чином перейшли ще від старого "Металіста"). Сума боргу – $1,7 млн. У луганський клуб поки що надійшли 645 тис. євро. Завдяки цьому траншу клубу вдалося закрити борги з зарплати перед футболістами – за лютий та березень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент одного з українських клубів заговорив про об'єднаний чемпіонат

Щодо трансферів, то за три останні вікна клуб продав двох гравців – Олександра Караваєва в "Динамо" (1,25 млн євро + Богдан Михайличенко) та Ігоря Харатіна у "Ференцварош" (600 тис. євро). Цього недостатньо, щоб повністю закривати бюджет.

Зараз ви читаєте новину «У "Зорі" немає грошей. Клуб може припинити існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути