вівторок, 31 серпня 2010 10:33

У віці 100 років помер останній учасник фіналу першого ЧС з футболу

У віці 100 років помер останній учасник фіналу першого ЧС з футболу

Аргентинський футболіст Франсіско Варальо, який брав участь у фінальному матчі першого в історії чемпіонату світу з футболу, помер 30 серпня 2010 року в віці 100 років. Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА. Варальо був останнім залишилися в живих учасником матчу Аргентина - Уругвай, за підсумками якого визначився переможець першості планети 1930 року.

У молодості Варальо виступав за команду "Хімнасія і Есгріма" з Ла-Плати, але більшу частину кар"єри провів у команді "Бока Хуніорс" з Буенос-Айреса. У складі цієї команди Варальо провів більше 200 матчів і забив 190 голів, встановивши клубний рекорд, який тільки в XXI столітті був побитий Мартіном Палермо.

На чемпіонаті світу 1930 Варальо забив гол у матчі з Мексикою на груповому етапі. У фіналі з Уругваєм Варальо грав з травмою коліна, а аргентинці поступилися з рахунком 2:4. Всього за національну команду Варальо провів 16 ігор і забив сім м"ячів.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «У віці 100 років помер останній учасник фіналу першого ЧС з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути