понеділок, 08 лютого 2010 15:30

У Варшаві Васюник розповів про підготовку України до Євро-2012 (ФОТО)

Одразу після урочистої церемонії жеребкування відбірного турніру УЄФА Євро-2012 представники мас-медіа мали змогу з перших вуст дізнатися про ситуацію з підготовкою країни від віце-прем"єра Івана Васюника, президента ФФУ Григорія Суркіса, директора Координаційного бюро Іллі Шевляка та директора МОК Євро-2012 Маркіяна Лубківського.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо реальності вчасної реалізації програми з підготовки українських аеропортів, відповідальний від уряду за підготовку країни віце-прем"єр наголосив, що українській команді та Україні під силу належним чином підготувати структуру аеропортів.

"Ми розуміємо, що особливість чемпіонату в Польщі та України є віддаленість між собою приймаючих міст, а також віддаленість цих міст від основної маси західних вболівальників. А це потребує особливої уваги до налагодження авіасполучення. Такого масштабу модернізації аеропортів і всього, що пов"язане з авіаперевезеннями Україна не знала за всі 18 років своєї незалежності. По суті зараз мова йде про те, що до 2012 року в Україні будуть побудовані 4 сучасних європейських аеропорти, включно з терміналами і смугами", - підкреслив Васюник.

Також за словами віце-прем"єра, паралельно триває підготовка щодо спрощення процедури при перетині митної території України.

"Прийняті урядом останні рішення дозволяють у декілька разів скоротити час перетину кордону України для гостей з Європи, коли вони прибуватимуть на той чи інший матч," – сказав урядовець.

Також Васюник нагадав, що зараз практично для всіх країн Європи Україна скасувала візовий режим, а це значно спрощує прибуття до України.

"Ми ведемо активну роботу з нашими польськими колегами над тим, щоб до 2012 року на час проведення чемпіонату був спрощений або введений безвізовий режим перетину українсько-польського кордону, а таким чином і з Європейським Союзом," – повідомив віце-прем"єр.

"Українське керівництво адекватно розуміє масштаб проблеми і в нас є повна комплексна програма підготовки до турніру авіагосподарства держави, а також щодо забезпечення безпечного та гостинного прийому наших гостей," – підсумував Васюник.

Також за словами віце-прем"єр-міністра України, за попередніми прогнозами, Україна може прийняти близько мільйона вболівальників.

"Є кілька фактів, які можуть вплинути на кількість вболівальників і гостей турніру. Перше, чемпіонат насправді пішов якнайдальше на схід за всю історію проведення Євро. А друге, жеребкування, на мою думку, визначило Росії групу, в якій вона має великі шанси вийти у фінал. Таким чином, ми можемо очікувати на додатковий потік вболівальників, що можливо, і дасть певні рекорди щодо відвідуваності матчів чемпіонату,"– підкреслив віце-прем"єр.

"Ми таке прогнозували, і згідно з програмою підготовки України до чемпіонату, особлива увага приділяється нашою державою на облаштування на найвищому якісному рівні коридорів пропуску не тільки на кордоні між Україною та європейськими країнами, а й між Україною та Російською Федерацією. Особливо це стосується транспортних коридорів і митних переходів, які розташовані недолік двох міст-господарів - це Донецька та Харкова," – сказав Васюник.

Нагадаємо, у неділю, 7 лютого, у Варшаві відбулося жеребкування кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 року. В результаті жеребкування всі команди були розбиті на дев"ять груп. У шести групах буде по шість збірних, а ще в трьох - по п"ять.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві Васюник розповів про підготовку України до Євро-2012 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути