четвер, 18 червня 2009 15:52

У Туреччині арбітру-гею заборонили судити матчі

У Туреччині арбітру-гею заборонили судити матчі

Футбольний арбітр Халіль Ібрагім Дінкдаг хоче заперечети у суді своє звільнення з Федерації футболу Туреччини (TFF). У травні 2009 року 33-річний рефері публічно зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації.

Після цього TFF позбавила арбітра суддівської ліцензії. Рефері висловив готовність подати скаргу до Європейського суду з прав людини.

Арбітр був визнаний непридатним до військової служби

За словами Дінкдага, з того часу, як він оголосив про свою гомосексуальність, його життя "перетворилося на пекло". Арбітр був вимушений покинути свій будинок в Трабзоні і переїхати до Стамбулу. Рефері відзначив, що його як і раніше підтримує сім"я, зокрема брат-імам.

TFF вважає, що для звільнення Дінкдага у неї були підстави. Арбітр був визнаний непридатним до військової служби через його гомосексуальність. На цій підставі TFF зробила висновок, що фізична готовність Дінкдага може бути недостатньою для роботи футбольним суддею.

Відповідаючи на критику в адресу рішення TFF звільнити Дінкдага, віце-президент TFF Лутфі Арібоган назвав його посереднім суддею, який все одно ніколи не отримав би права обслуговувати матчі високого рівня.

Дінкдаг заявив, що має намір повернутися до роботи арбітра і додав, що готовий подати на TFF скаргу до Європейського суду з прав людини.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині арбітру-гею заборонили судити матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути