четвер, 12 березня 2020 13:02

"У Світоліної немає української ідентичності" - Роберто Моралес

"У Світоліної немає української ідентичності" - Роберто Моралес
Еліна Світоліна входить у п'ятірку найсильніших тенісисток світу. Фото: Reuters

Український футбольний коментатор та учасник АТО Роберто Моралес вважає, що першій ракетці України Еліні Світоліній не вистачає української ідентичності.

"Якщо говорити про ту ж саму Світоліну, у неї дуже багато проєктів не тільки спортивних. Їй важливість цього вже донесли. Але в неї немає української ідентичності. Вона розуміє, що важливо робити соціальні проєкти, але того, що потрібно давати інтерв'ю українською, вона не розуміє. Ніхто не змушує її говорити українською в повсякденному житті.

Вона не робить кроків до того, щоб її на 100% асоціювали саме з Україною. Вона ж вивчила англійську, правильно? Це проблема виховання. Не кажу, що всіх спортсменів. Але достатньої кількості. Вони начебто і виступають під українським прапором, та асоціації саме з українством у них немає, немає прямої аналогії, що ти – українець. Тут не важливо, якою мовою ти говориш у побуті. У нас є різні регіони за поширенням української мови. Проблема ж - коли людина нічого не робить, щоб давати інтерв'ю державною мовою. Якщо він поїде в іншу країну і захоче набути її громадянство, то, повірте, він вивчить мову. Дуже мало в нас є таких людей, які є внутрішньо налаштовані за Україну" - сказав Моралес в інтерв'ю "Чемпіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна прокоментувала перемогу на турнірі в Монтерреї

Еліна Світоліна - перша ракетка України. За час кар'єри 25-річна українка здобула титули 4 WTA та 7 ITF.

Зараз ви читаєте новину «"У Світоліної немає української ідентичності" - Роберто Моралес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути