середа, 18 грудня 2019 14:11

У Росії знову хочуть об'єднаний чемпіонат. Цього разу без України

У Росії знову хочуть об'єднаний чемпіонат. Цього разу без України
У розпал кар'єри Андрій Аршавін грав за "Арсенал і навіть забив чотири м'ячі "Ліверпулю""

Колишній нападник "Зеніту" Андрій Аршавін поділився думкою про об'єднання чемпіонатів Росії, Азербайджану, Білорусії і Казахстану.

"Коли кілька років тому нашу лігу хотіли об'єднати з українською, я вважав це правильним рішенням, яке буде допомагати розвитку футболу на пострадянському просторі. Плюс, граючи за" Кайрат ", я розумів проблеми цього клубу. Тим більше, що він приватний. Йому потрібно місце і можливість заробляти гроші. У чемпіонаті Казахстану це зробити малореально, тому що телетрансляції коштують близько нуля. Місцева валюта знаходиться низько, тому на квитках теж не заробити, навіть якщо прийде половина стадіону - цитує Аршавіна "Терикон".

"А щоби в Європі бути конкурентоспроможними, потрібні нормальні і сильні суперники у внутрішньому чемпіонаті. У такому випадку гравці зможуть показати кращі якості. Маленьким країнам об'єднання потрібно. Зараз об'єднання чемпіонатів Росії та України неактуально. Тому можна подумати про приєднання до російського чемпіонату команд з Білорусі , Азербайджану та Казахстану. Це ж інтерес. Кожна країна буде вливати гроші в свою команду. Плюс додасться кількість глядачів. Коли туди буде приїжджати сильна команда, на стадіоні буде аншлаг. Особливо, якщо брати першу п'ятірку.

Рівень команд Казахстану? Я би відніс всі команди до другої вісімки російського чемпіонату. Навіть з шостого місця і нижче. Навряд чи всі команди згаданих країн зможуть на рівних змагатися. Якщо брати бюджети, у "Астани" він не найменший за російськими мірками. Керівництво може і більше вкладатися. Питання конкурентоспроможності не виникне.

Щоби домовитися з УЄФА, в перший рік можна рахувати рейтинг ліги. Якщо скласти рейтинги всіх чотирьох країн, у нас було би 7 квот в єврокубках. УЄФА на це не погодиться. Можна піти іншим шляхом. Залишити Росію за основу і додати рейтинг команд, що приєдналися.

Нашим сусідам з точки зору спорту це цікаво. Президенту "Кайрата" це цікаво з фінансових причин, щоби повертати свої гроші. У чемпіонаті Казахстану йому нецікаво. Також це підніме інтерес серед дітей. Уявіть, якщо до Казахстану приїде Халк або Чалов?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі українські клуби погоджувалися грати з Росією об'єднаний чемпіонат" – Газзаєв

У 2013 році з ідеєю об'єднаного чемпіонату Росії і України носився колишній тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв. Але після початку агресії Росії проти України про це довелося забути. Нині Газзаєв став депутатом Держдуми від партії "Єдина Росія".

Зараз ви читаєте новину «У Росії знову хочуть об'єднаний чемпіонат. Цього разу без України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути