пʼятниця, 14 грудня 2012 09:49

У Росії взялися за розробку об'єднаного чемпіонату СНД

У Росії взялися за розробку об'єднаного чемпіонату СНД
Сергій Прядкін оголосив про створення оргкомітету, який займеться розробкою проекту ліги ФОТО: football.sport-express.ru

У Росії утворено оргкомітет зі створення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу, який розробить концепцію проведення такого турніру, про це оголосив на прес-конференції президент Російської футбольної прем'єр-ліги (РФПЛ) Сергій Прядкін.

З ідеєю створення чемпіонату СНД раніше виступив Олексій Міллер - глава ВАТ "Газпром", генерального спонсора футбольного клубу "Зеніт" (Санкт-Петербург). Ідея, зокрема, була підтримана керівництвом ПФК ЦСКА (Москва), ФК "Анжі" (Махачкала), а президент Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін заявив, що РФПЛ візьме на себе розробку проекту зі створення єдиного чемпіонату країн СНД.

"Сьогодні ми хотіли б оголосити про створення організаційного комітету, який виробить концепцію відповідного напряму діяльності", - сказав Прядкін.

У свою чергу президент санкт-петербурзького клубу "Зеніт" Олександр Дюков заявив, що мета брифінгу - повідомити про початок роботи зі створення футбольного чемпіонату СНД. "Мета прес-конференції - оголосити про те, що ми цю роботу починаємо", - сказав він. За словами Дюкова, буде створена ініціативна група, яка і розробить концепцію майбутніх заходів. Президент ФК "Зеніт" зазначив, що поки невідомо, хто очолить цю групу, розглядаються різні кандидатури.

Дюков заявив, що поставлене завданя складне, але "ця робота здійсненна". "Для нас важливий зворотний зв'язок: всі ми з вами - одне футбольне співтовариство, нам цікава ваша думка. Ваші питання допоможуть нам розробити і запропонувати оптимальний і найбільш правильний формат даної ліги", - пояснив він.

За словами глави "Зеніту", зараз ініціативна група має "неформальний" характер. "Двері ініціативної групи відкриті для інших клубів", - підкреслив Дюков.

Зараз ви читаєте новину «У Росії взялися за розробку об'єднаного чемпіонату СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути