пʼятниця, 20 червня 2014 12:42

У Росії хочуть поговорити з Коньковим про кримські клуби

У Росії хочуть поговорити з Коньковим про кримські клуби
Анатолій Коньков sport.segodnya.ua

Керівництво Російського футбольного союзу (РФС) планує зустрітися з президентом Федерації футболу України (ФФУ) Анатолієм Коньковим для обговорення питань, пов'язаних з перспективою входження кримських клубів та федерації футболу у систему російського футболу. Про це повідомив почесний президент РФС В'ячеслав Колосков.

"Зараз керівництво РФС активно займається цим питанням. Ведеться відповідна роз'яснювальна робота з керівництвом ФІФА та УЄФА. Також керівництво РФС планує зустріч з головою ФФУ Анатолієм Коньковим, щоб зрозуміти не з газет, а тет-а-тет, що потрібно для того, щоб адаптувати кримські клуби в російський чемпіонат. Поки такої зустрічі не призначено, але пошуки для її організації ведуться", - повідомив Колосков.

7 червня РФС після рекомендацій ФІФА та УЄФА відклав ухвалення питання про включення до свого складу федерацій футболу Криму і Севастополя, а також клубів "Перлина" (Ялта), СК ЧФ (Спортивний клуб Чорноморського флоту), СКІФ (Сімферополь), "Ахтіар" (Севастополь) та "Океан" (Керч).

Всі ці клуби є новоутвореними юридичними особами, проте міжнародні футбольні організації посилалися на ст. 84 статуту ФІФА, в якій говориться, що "асоціації, ліги і клуби, включені до складу члена ФІФА, можуть приєднатися до іншого члена ФІФА або приймати участь у змаганнях на території цього члена у виняткових обставинах. Кожен такий випадок має бути схвалений обома членами, а також конфедерацією футболу і ФІФА".

Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке у листі в РФС, відправленому 5 червня, говорив, що думка організації є "побажанням", заснованій на загальних поняттях статуту та, отже, не перешкоджає ніяким рішенням РФС. Проте РФС для уникнення конфлікту з міжнародними футбольними інстанціями, відклав остаточне вирішення питання.

На проведеному в Сан-Паулу 11 червня конгресі ФІФА дане питання не розглядалося, оскільки Анатолій Коньков на захід не приїхав.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть поговорити з Коньковим про кримські клуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути