Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2010 11:22

У п"ятницю стартують зимова Параолімпіада і ЧС з легкої атлетики в залах

У п"ятницю стартують зимова Параолімпіада і ЧС з легкої атлетики в залах
У п"ятницю, 12 березня, стартують Паралімпійські ігри в канадському Ванкувері, а також чемпіонат світу з легкої атлетики у закритих приміщеннях. Його прийме столиця Катара - Доха.

Ігри в Канаді стануть для українців четвертими, але наша країна вперше буде представлена в трьох видах спорту з п"яти - біатлоні, лижах та гірськолижному спорті.

Незважаючи на провал наших спортсменів у Ванкувері, українська паралімпійська команда, що складається з 26 спортсменів, є фаворитом. Всього на Ігри приїдуть 600 учасників з сорока країн світу.

У перші два дні пройдуть змагання з біатлону та лижних перегонів для спортсменів, які виступають сидячи і стоячи, а також для атлетів з вадами зору.

Результати виступів лижників і біатлоністів на етапах Кубка світу обнадіюють: після паралімпійського Турина-2006 наша команда зміцніла, незважаючи на істотне оновлення складу. Нагадаємо, в Турині українські паралімпійці взяли 25 медалей (7 золотих, 9 срібних і 9 бронзових) і стали третіми в світі за кількістю золотих медалей і другими - за загальною кількістю нагород.

А справжнім героєм минулого Паралімпіади стала Олена Юрковська, яка здобула дві золоті медалі в біатлоні і ще дві (золота і срібна) в лижних гонках на "бобах". У квітні 2006-го в Лозанні 26-річній Олені, яка ще в ранньому дитинстві втратила ноги, вручили престижну нагороду Міжнародного олімпійського комітету "Спортивна зірка".

До речі, саме Юрковська 12 березня на урочистому відкритті Х зимових Паралімпійських ігор буде тримати в руках прапор України.

"У Турині на першій гонці з біатлону я відразу виграла золото на довгій дистанції, - зізналася Олена Юрковська. - А потім здобувала медалі буквально через день. Сподіваюся, що у Ванкувері я теж зумію виступити гідно".

Незважаючи на всі економічні труднощі, чиновники зберегли адекватні премії нашим спортсменам: 700 тис. грн - за золото, 500 тис. грн - за срібло, 350 тис. грн - за бронзу.

Також сьогодні стартує чемпіонат світу з легкої атлетики в залах у Досі (Катар).

Українську команду очолить олімпійська чемпіонка з багатоборства Наталія Добринська, яка буде виступати у п"ятиборстві. У семиборстві Україна буде представлена Олексієм Касьяновим.

У стрибках у довжину в чоловіків наша країна буде представлена Віктором Кузнецовим і Андрієм Макарчевим.

Дистанцію 800 м підкорюватимуть Юлія Кревсун та Наталя Лупу.

У стрибках у висоту у чоловіків Україну представлять екс-чемпіон світу Юрій Кримаренко та Дмитро Дем"янюк, у жінок - Олена Демидова.

У стрибках з жердиною - переможець Світового легкоатлетичного фіналу Максим Мазурик.

У потрійному стрибку в чоловіків Україна буде представлена срібним призером минулорічного чемпіонату Європи в залах Віктором Ястребовим.

У спринтерських дистанціях Україна буде представлена лише жінками. У бігу на 60м виступлять Олеся Повх і Марія Ремень. На 60м з/б виступить Євгенія Снігур. На 400м - Антоніна Єфремова.

У стрибках у довжину виступлять Вікторія Рибалко та Вікторія Молчанова, а Лілія Кулик - у потрійному стрибку.

За матеріалами "Известия в Украине", Український легкоатлетичний портал

Зараз ви читаєте новину «У п"ятницю стартують зимова Параолімпіада і ЧС з легкої атлетики в залах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути