четвер, 31 травня 2012 17:20

У поїздах Hyundai двері відчиняються доторком руки
10

Фото: Фото: Світлана Корженко
Стільців і столів у буфеті немає

27 травня з Києва до Харкова вирушив перший швидкісний поїзд Київ-Харків. Його середня швидкість 120 км/год. До Харкова доїжджає за 4 год 28 хв. Квиток у вагон першого класу коштує 276 грн, другого — 423 грн. З київського вокзалу поїзд відправляється о 6.15. Двері у вагон відчиняються доторком руки. За 10 с після проходу пасажира зачиняються автоматично. На табличках з номерами вказано, де знаходиться місце - під вікном чи біля проходу.

"У такому поїзді приємно їздити, все чистеньке, новеньке. Але це так тільки спочатку. Ваші люди швидко все розмалюють. Напишуть тут був Вася , тут був Саша. Не розумію, чому ваші люди так країну свою не люблять? Такі поїзди по всьому Лондону їздять. Моя дочка добирається з одного кінця Гароді в інший. Це приблизно 150 кілометров.Поездка триває 40 хвилин. Вам ще до цього далеко. Залізничні колії у вас не дуже. Швидко поїзд їздити не буде, щоб не ризикувати життям пасажирів ", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Гері з Англії.

Поїзд рушає плавно. До швидкості 100 км розганяється за 2 хв. Потім швидкість скидає до 70. Середня швидкість 100-120 км. Поїзд робить дві зупинки — В Миргороді і Полтаві. Стоїть 2 хв. В поїзді 10 вагонів. Три - пешого класу, решта - другого. Відрізняються кількістю місць — 57 та 67 відповідно. У вагонах  другого класу між сидінням по одному підлокітнику. Його доводиться ділити з сусідом. У цих вагонах майже всі місця зайняті. В дорожчих їде по 5-10 пасажирів.

Буфет знаходиться в третьому вагоні. Каву продають по 10 грн, чай — по 6 грн. За 50 грн салат з шинкою, сиром і помідорами у ланч-боксі. До нього додається маленький сік. Також є вода, шоколад, чіпси і горішки. Столів і стільців в буфеті немає. Пасажири п'ють чай і каву, спираючись на металеві поручні біля вікна. "А чого ви самі не приносите пасажирам замовлення? За такі гроші вже можна було і принести", - спитала офіціантку одна з пасажирок. "Ми раніше так і робили. Але пасажири жалілися, що довго замовлення готується. То нехай тепер самі ходять", - відповіла їй офіціантка Анна Кисіль.До Харкова поїзд прибуває на 2 хв раніше - о 10.41.

Зараз ви читаєте новину «У поїздах Hyundai двері відчиняються доторком руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути