вівторок, 05 червня 2012 01:35

У Польщі вболівльникам Євро-2012 дозволили демонструвати радянську символіку

У Польщі вболівльникам Євро-2012 дозволили демонструвати радянську символіку
Фото: novayagazeta.ru

Носіння уболівальниками Євро-2012 радянської символіки не може розцінюватися як пропаганда комунізму і не підлягає покаранню, проте їм слід пам'ятати про почуття такту, сказав в ефірі радіо RMF FM міністр юстиції Польщі Ярослав Говін.

Так він прокоментував негативну реакцію російських уболівальників на попередження польського посольства в Москві: росіян, котрі збираються відвідати матчі Євро-2012 в Польщі, закликали утриматися від публічної демонстрації комуністичних символів через польський закону про заборону пропаганди тоталітаризму.

"З юридичної точки зору ситуація складна. Ми дуже уважно її аналізували. Те, що я зараз скажу, не сподобається багатьом слухачам, але носіння такої сорочки з точки зору закону ще не є пропагандою комунізму", - сказав Говін в ефірі польської радіостанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вболівальників збірної Росії попросили не ганьбити країну

Міністр висловив надію, що вболівальники не будуть зловживати своїми правами і проявлять такт по відношенню до місцевого населення.

"Демонструвати майку з серпом і молотом - це поведінка на межі закону, і тут ми можемо тільки розраховувати лише на культуру наших гостей", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі вболівльникам Євро-2012 дозволили демонструвати радянську символіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути