субота, 17 липня 2021 21:00

У новому сезоні "Динамо" продовжить прогресувати

У новому сезоні "Динамо" продовжить прогресувати
Яворський пророкує прогрес "Динамо". Фото: sports. te.ua

Колишній тренер тернопільскої "Ниви" Ігор Яворський вважає що в наступному сезоні київське "Динамо" продовжить прогресувати.

— Інколи трапляється, що команда впадає у ейфорію від приходу нового тренера й видає прекрасний сезон. Однак наступного року здувається й повертається до своєї колишньої гри й колишніх результатів. Однак не в цьому випадку. "Динамо" з Луческу дуже повільно "намацувало" свою гру. Майже увесь сезон у вирішальних матчах робився акцент на оборону. Але з кожним місяцем гра команди поліпшувалася. І вже в травні ми бачили зовсім інше "Динамо" аніж у серпні: зі значно більшим акцентом на атаку. Команда збалансувала всі лінії, підтягнула молодих вихованців, які змужніли й стали повноцінними лідерами клубу. А найголовніше – хлопці набули впевненості, яка просто так не минає.

Ігор Петрович вважає, що Луческу гарно підготував "Динамо" у фізичному плані.

— Окрім Циганкова й Бесєдіна (але то окремий випадок) більше ніхто не травмувався. Не було дрібних м'язових травм. Була гарна атмосфера бо всі бігли в атаку поверталися в оборону. Відверто кажучи, я не розумію Максима Шацьких, який каже, що не бачить різниці між "Динамо" Хацкевича й "Динамо" Луческу. Звісно, як ви її побачите, якщо вони відставали від "Шахтаря"на 20 з хвостиком очок? Де у вас півтора року був Шапаренко? А тут Забарний виріс у гравця національної збірної. Якби мені хтось сказав таке в минулому році, я би не повірив. Але це факт.

У цьому році на киян чекає важка боротьба із "Шахтарем". Але якщо донеччани вкладають величезні кошти в купівлю нових гравців, то "Динамо" йде правильним еволюційним шляхом, роблячи ставку на своїх вихованців. І це величезний стимул для молоді. Вони бачать, як пробилися в основу Микола Шапаренко й Ілля Забарний і вірять, що при правильному ставленні до роботи теж можуть повторити їхній успіх. Тому, я думаю, "Динамо" продовжуватиме прогресувати. Особливо, щодо якості гри. Тут команді є куди рости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати "Динамо" спаплюжили банери "Шахтаря"

У сезоні 2020-21 київське "Динамо" виграло всі трофеї — Кубок, Суперкубок і чемпіонат. Саме динамівці стали основною збірної України, яка вперше в історії пробилася до вісімки найкращих на чемпіонаті Європи.

Зараз ви читаєте новину «У новому сезоні "Динамо" продовжить прогресувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути