вівторок, 29 листопада 2011 12:59

"У нас немає талантів, немає зірок" - наставник збірної Польщі

"У нас немає талантів, немає зірок" - наставник збірної Польщі

Національна збірна Польщі не відноситься до числа фаворитів майбутнього чемпіонату Європи, незважаючи на статус господарки турніру. Таку думку в інтервю виданню "Gazeta Wyborcza" висловив головний тренер команди Францішек Смуда.

На його переконання, сьогодні польський футбол не переповнений талантами, тож ставити завдання неодмінно здобути титул на домашньому турнірі не потрібно. "Перед чемпіонатом світу в Кореї говорили, що ми їдемо за перемогою. Але навіщо обманювати себе? Чи ми дійсно є фаворитами Євро? Можна мати амбіції, але що поробиш, коли часом бракує майстерності?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка група випаде, така і буде" - Блохін про жеребкування Євро-2012

Давайте дивитися реально на речі – у нас немає талантів, немає зірок, на кшталт тих, які є в збірній Іспанії. Немає сенсу тиснути на нас, вимагаючи виграти чемпіонат, оскільки ми є посередньою командою. Якщо нам вдасться вийти з групи, це буде – як для фаворитів здобути титул чемпіонів світу", – переконаний спеціаліст.

Він зазначив, що сьогодні потрібно більше уваги приділяти розвитку дитячо-юнацького футболу, виховуючи молодих футболістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірній Польщі повернули "орла" на форму Євро-2012

2 грудня в Києві відбудеться церемонії жеребкування фінальної частини Євро-2012. Як і будь-який тренер, наставник "Кадри" наголошує, що не може вплинути на підсумки жеребкування.

"Хто попадеться, той й попадеться, а це однозначно будуть сильні суперники", – сказав спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жеребкування Євро-2012 покажуть "Україна" та "Футбол"

В той же час, за його словами, він хоче уникнути зустрічі з найтитулованішою командою з четвертого кошику – збірною Франції. "Краще зіграти з Данією. Нам легше впоратися з ними, ніж з французами. Хоча слід відзначити, що скандинави попили немало нашої крові. Втім, про те, як перемогти опонентів, ми будемо перейматися лише за кілька місяців", – відзначив наставник польської дружини.

Францішек Смуда також висловив сподівання, що під час Євро-2012 серед польських футболістів засяє нова зірочка. "Наші лідери лише починають розкриватися. Наприклад, Роберт Левандовскі. Треба трохи зачекати", – наголосив Смуда.

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає талантів, немає зірок" - наставник збірної Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути