Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2009 08:23

У Мадриді Федерер переміг Надаля

У Мадриді Федерер переміг Надаля

Швейцарець Роджер Федерер став переможцем турніру серії Masters у Мадриді. У фінальному поєдинку він переграв першу ракетку планети Рафаеля Надаля.

Кращого фіналу у Мадриді годі було придумати. На кортах зійшлися непримиренні суперники, які посідають перші два місця рейтингу ATP. Це була ювілейна двадцята зустріч Федерера та Надаля на міжнародних турнірах. Солідну перевагу в очних протистояннях має іспанець—13:6. Причому Федерер програв Надалю попередні п"ять поєдинків. Рафаель Надаль мав два вагомі козирі: грунтове покриття, на якому він виграв дев"ять із десяти матчів, проведеним з швейцарцем на грунті, а також домашні стіни.

Федерер програв Надалю попередні п"ять поєдинків

Мінусом для Надаля було те, що його добряче виснажив у суботньому півфіналі серб Новак Джокович, який нарівні бився з першим номером посіву упродовж аж чотирьох годин. Старт поєдинку засвідчив, що Федерер виглядає значно свіжішим. Він схилив шальки терезів на свою користь у першому сеті, і діяв краще у другому, в ході якого завжди був попереду. За рахунку 5:3 він міг завершити поєдинок, але іспанець, як відомо, так швидко не здається. Він скоротив рахунок до мінімуму—5:4 і був близьким до того, щоб зрівняти рахунок. Та Федерер використав перший матч-пойнт і в підсумку святкував перемогу.

Роджер Федерер здобув свій перший титул у сезоні. Усього в його колекції 58 трофеїв міжнародних турнірів. До своїх 45,8 мільйона зароблених за кар"єру доларів він додав ще 585 тисяч євро та одну тисячу залікових очок, які зміцнили його друге місце у світовому рейтингу.

Теніс, Мадрид

Турнір серії Masters

Грунт, фінал

Роджер Федерер (Швейцарія)—Рафаель Надаль (Іспанія)—6:4, 6:4.

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «У Мадриді Федерер переміг Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути