середа, 10 листопада 2010 16:08

У Києві з'явиться алея зірок патріотів футболу до Євро-2012

У ході соцопитування, проведеного українською громадською організацією "Патріоти футболу Україна", були названі імена людей, яких громадськість вважає патріотами національного футболу.

Планується, що до Євро-2012 в Києві на одній із центральних вулиць з'явитися алея зірок патріотів футболу України.

У період з 16 травня по 8 жовтня 2010 року перед початком футбольних матчів національної збірної України, які проходили в Харкові, Львові, Донецьку та Києві, а також перед Фіналом Кубка України в Харкові та Суперкубком в Запоріжжі, добровольці громадської організації опитали більше 20 тисяч уболівальників.

Питання, що задаються в ході дослідження громадської думки, стосувалися спортивних та соціальних заслуг.

Респондентам було запропоновано назвати 11 чоловік і розглянути варіанти не лише професійних футболістів і тренерів, функціонерів, але і представників ЗМІ, публічних діячів, політиків.

Лідерами опитування стали: Григорій Суркіс (72%), президент ФФУ, який добився проведення в Україні та Польщі Чемпіонату ЄВРО-2012, футбольний меценат і президент клубу "Шахтар" Рінат Ахметов (67%), гордість вітчизняного футболу і капітан збірної України Андрій Шевченко (41%), кращий футболіст в історії київського "Динамо" і збірної СРСР Олег Блохін (35%), легендарний тренер "Динамо" Валерій Лобановський (44%), власник ФК "Металіст" і основний інвестор реконструкції стадіону в Харкові до Євро- 2012 Олександр Ярославський (41%), віце прем'єр-міністр України з підготовки до проведення в України Євро-2012 Борис Колесніков (30%), ветеран київського "Динамо", заслужений тренер України Йожеф Сабо (27%), легендарний футболіст і тренер Леонід Буряк (21%), журналіст Артем Франков (11%), телеведучий Савік Шустер (8%), президент НОК України, член МОК Сергій Бубка (5%), публічний діяч Дмитро Гордон (1%).

Високий відсоток також набрали футболісти: Сергій Ребров, Даріо Срна, Артем Мілевський, Артем Федецький, Марко Девіч, Анатолій Тимощук, Олександр Шовковський. А також, функціонери та тренери: Сергій Стороженко, Мирон Маркевич, Ніколай Костов, Юрій Калитвинцев, Вадим Рабинович та інші.

Патріотичними були названі спортивні газети: "Футбол" (26%), "Команда" (25%) і "Спорт-Експрес в Україні" (23%).

Серед Президентів України: Леонід Кравчук (34%), Віктор Янукович (20%) та Леонід Кучма (11%).

Серед артистів були названі імена: Святослав Вакарчук (Океан Ельзи), Сашко Положинський (Тартак), Кузьма (Скрябін), Фоззі (ТНМК), Олександр Пономарьов, Михайло Поплавський, Віктор Павлік, Наталія Могилевська, група "Зебра" та інші.

Результати опитування можуть відображати реалії українського футболу та відкрити розуміння питання - чи існує в Україні таке поняття як патріотизм у футболі, і чи знають українці своїх героїв. Більшості опитуваних важко назвати імена патріотів футболу України. Хоча респондентам було запропоновано оцінити заслуги в різних категоріях.

У цьому році зірки будуть вручені 11 лідерам опитування: Григорію Суркісу, Рінату Ахметову, Андрію Шевченку, Олегу Блохіну, Олександру Ярославському, Борису Колесникову, Йожефу Сабо, Леоніда Буряку, Леоніду Кравчуку, Артему Франкову, Савіку Шустеру. І спеціальна - 12 зірка - Валерію Лобановському. Її передадуть його сім'ї.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явиться алея зірок патріотів футболу до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути